Oorzaak e-sigaret doden longziekten is drugs met gif van zwarte markt, volgens artsen

Media beweren foutief dat e-sigaret oorzaak mysterieuze longziekte is en de (tot nu toe) 6 doden in de VS. Het heeft totaal niets met e-sigaret te maken.

Veel nieuwsmedia beweren foutief dat e-sigaret de oorzaak van mysterieuze longziekte met (tot nu toe) 6 doden is.
Dat klopt niet. Deze mensen hebben verklaard dat zij een illegaal THC product op straat hebben gekocht en gebruikt. Ook artsen bevestigen dat dit de oorzaak is.

De FDA heeft gemeld dat in door hen geteste reguliere nicotine dampvloeistoffen GEEN schadelijke stoffen gevonden zijn !!!

Mensen die er meer verstand van hebben, hebben mij het volgende verteld : De THC-olie wordt versneden met een verdunner. Maar van dunne THC olie ziet de klant dat dit versneden is. En dikke olie staat voor kwaliteit. Daarom voegt men een verdikkingsmiddel toe (tocopherol acetate, een olie). En dit verdikkingsmiddel blijkt het vergif te zijn dat de zogenaamde mysterieuze longziekte en tot nu toe 6 doden veroorzaakt heeft. Deze THC-olie is door deze mensen gebruikt in een op e-sigaret gelijkend apparaat.

Ik las de volgende vergelijking die wel uitspreekt wat de media doet :
Wanneer er rattengif in Spa Rood is gestopt, en dit wordt bijvoorbeeld op een concert via een kraampje verkocht. En mensen worden daardoor ziek en overlijden. Dan kun je Spa Rood niet de schuld geven.

En dat is wat de media aan het doen is. De e-sigaret de schuld geven van iets wat totaal niet met de e-sigaret van doen heeft.

ER IS NIETS MIS MET REGULIERE E-SIGARET PRODUCTEN

Er is dus nooit iets met reguliere e-sigaretten en dampvloeistof aan de hand geweest. Verder moet de vloeistof van e-sigaretten in de EU en in Nederland aan strenge wettelijke eisen voldoen. Zij mogen in feite maar een beperkt aantal ingrediënten bevatten. Deze vloeistoffen worden gecontroleerd door de daarvoor bevoegde instanties.

Meer informatie video :
Colin Mendelsohn (wetenschapper) laat zien dat uitbraak Longziekte is niet veroorzaakt door e-sigaret

Waarom is het gebruikte verdikkingsmiddel tocopherol acetate (=Vitamine E-acetaat) giftig?

Tocopherol acetate – ook wel vitamine E-acetaat genoemd – is in feite vet. Dat vet moet je behoorlijk heet opwarmen om te verdampen. Het kookpunt is 184 graden Celcius, wat ruim boven het kookpunt van 100° C voor water en bijna vier keer hoger dan de normale lichaamstemperatuur. Zodra de olie heet genoeg is verhit om te verdampen, kan deze mogelijk ontleden en nu ademt de gebruiker wie-weet-wat in. Wanneer die damp afkoelt in de longen, keert het terug naar zijn oorspronkelijke staat bij die temperatuur en druk wat betekent dat nu de binnenkant van je longen bedekt heeft met die olie.

Het is niet moeilijk om je voor te stellen waarom de longen stoppen met werken wanneer ze bedekt worden met vet of olie.

Fouten media is zeer onverantwoord, en heeft kwalijke gevolgen

Dit soort foutieve berichtgeving is ZEER ONVERANTWOORD. Dit heeft veroorzaakt dat onderwijl een aantal ex-rokers die overgestapt waren naar de e-sigaret, bang zijn geworden. Zij zijn weer gaan roken.

Baseer je op niet door belanghebbende gesponsord wetenschappelijk onderzoek

Er is so-wie-so enorm vaak onterecht negatief hype nieuws over e-sigaretten. Niet altijd even verwijtbaar, want er is ook veel zogenaamd onzin onderzoek erover verspreid. De media kunnen het beste naar de onderzoeken in de UK kijken. Daar doet men al jarenlang zeer uitgebreid en serieus onderzoek. En je weet dan ook zeker dat je niet te maken hebt met door belanghebbende gesponsorde onderzoeken.

Het is niet niet voor niets dat in de UK het Brits longfonds, het Brits Kanker onderzoeksinstituut, Britse regering en andere gezondheidsorganisaties de E-sigaret promoten als rookstopmiddel. Alles gebaseerd In de UK op meeste en jarenlang uitgebreid eigen degelijk onderzoek. En niet zonder succes. Ook blijkt uit hun bevolkingsonderzoek dat veel meer mensen stoppen met roken sinds de gezondheidszorg de e-sigaret promotie actief gestart is.

Jammer genoeg blijkt ook uit hun onderzoek dat negatieve berichtgeving een ontzettende rem geeft hierop. En de persoonlijke ervaring dat we zien dat met e-sigaret gestopte ex-rokers zo teruggejaagd worden naar roken wordt hierdoor bevestigt. Ook durven daardoor minder rokers de overstap van roken naar de e-sigaret te maken.

Een maand later

De afgelopen maand zijn er steeds meer meldingen (1300) van longziekten in de VS geweest. Jammer genoeg ook meer gebruikers (28) – hoofdzakelijk jongeren – zijn overleden.  (Dit komt ongeveer overeen met het aantal doden per dag in de VS veroorzaakt door roken). De overgrote meerderheid heeft gemeld dat zij illegaal gekochte THC gebruikt hebben. Van de anderen bestaat het vermoeden dat zij dat ook gedaan hebben. Het probleem is dat in veel staten van de VS THC-gebruik illegaal is en vrij zwaar bestraft kan worden. We zijn bang dat daarom niet alle jongeren toe durft te geven wat zij gebruikt hebben.  Ook zijn er onderwijl producenten van de vervuilde en illegaal geproduceerde THC pods gearresteerd.

November 8, 2019 Informatie CDC (gezondheidsdiest in de VS)

Dr. Robert R. Redfield CDC directeur meldt : Vitamine E-acetaat (een additief in THC-bevattende producten) werd gevonden in alle monsters van 29 patiënten met longletsel. Patienten gebruikten producten die tetrahydrocannabinol (THC) bevatten in de 3 maanden voorafgaand aan het begin van de symptomen. Analyses van THC-bevattende productmonsters door FDA en openbare laboratoria voor de volksgezondheid hebben potentieel schadelijke componenten in deze producten geïdentificeerd, zoals vitamine E-acetaat, middellange keten triglyceride-olie (MCT-olie) en andere lipiden.

Meer informatie over het THC probleem :

Uitgebreide uitleg in artikel : Mysterieuze longziekte E-sigaretten onterecht beschuldigd!

Geen enkele longziekte is gelinkt aan legaal gekochte e-sigaret product :
https://www.washingtonexaminer.com/opinion/new-study-not-one-vaping-illness-linked-to-legal-e-cigarette-pods

http://tobaccoanalysis.blogspot.com/2019/09/cdc-has-no-problem-attacking-vaping.html

https://www.rollingstone.com/culture/culture-features/vaping-honey-cut-mystery-thickener-vitamin-e-acetate-vapes-881896/

http://tobaccoanalysis.blogspot.com/2019/09/alert-major-breakthrough-in.html

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/vaping-illnesses-consumers-can-help-protect-themselves-avoiding-tetrahydrocannabinol-thc-containing

Op wetenschap gebaseerde informatie over de e-sigaret van Reactie Public Health England :
https://publichealthmatters.blog.gov.uk/2018/02/20/clearing-up-some-myths-around-e-cigarettes/

Ook het Britse longfonds staat nog steeds achter de e-sigaret als rookstopmiddel :
https://www.blf.org.uk/support-for-you/smoking/how-can-i-quit

Characteristics of E-cigarette, or Vaping, Products Used by Patients with Associated Lung Injury and Products Seized by Law Enforcement — Minnesota, 2018 and 2019
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/68/wr/mm6847e1.htm?s_cid=mm6847e1_w#suggestedcitation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *