Europees burger initiatief – E-sigaret uit de TPD

Link naar Invulformulier Europees burger initiatief is :
https://vapingisnottobacco.eu/en/eci/

Waarom is dit belangrijk?

Omdat de E-sigaret bewezen het meest effectieve hulpmiddel is om mensen te laten stoppen met roken. En omdat de E-sigaret pakweg 98% minder schadelijk is dan tabak roken.  De damp van E-sigaretten is niet schadelijk voor mensen in de directe omgeving.

De e-sigaret heeft niets van doen met tabak. Er zit geen tabak in en er wordt niets verbrandt. Er wordt een vloeistof verdampt waarin nicotine en een smaakstof zitten.  Andere rookstopmiddelen die nicotine bevatten vallen ook niet onder de TPD (TPD = wet  die gaat over tabaksmiddelen).  Denk aan nicotinepleisters of nicotine kauwgum, die ook gebruikt worden om te stoppen met roken. 

Oproep

https://vapingisnottobacco.eu/en/eci/

Wij roepen de Europese Commissie op om artikel 20 van Richtlijn 2014/40/EU in te trekken en wetgeving op maat te maken, met een duidelijk onderscheid tussen dampproducten (e-sigaretten) enerzijds, en farmaceutische en tabaksproducten anderzijds.

Schrap artikel 20 van Richtlijn 2014/40/EU en vervang het door op maat gemaakte wetenschappelijke en empirisch onderbouwde wetgeving in overeenstemming met de werking van de interne markt waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen dampproducten (e-sigaretten) enerzijds, en farmaceutische en tabaksproducten anderzijds. Zorg voor nieuwe wetgeving die gebaseerd is op de verplichte naleving van hoge productkwaliteit, veiligheids- en fabricagenormen, in combinatie met verantwoordelijke marketingpraktijken die de bescherming van jongeren waarborgen. Voer een dampbeleid dat innovatie bevordert en ervoor zorgt dat rokers en dampers duidelijke informatie kunnen krijgen over en toegang hebben tot tabaksvrije, minder schadelijke alternatieven.

Informatieve artikelen te lezen over de e-sigaret:

 

Op deze website zijn meer informatieve artikelen te lezen over de e-sigaret:

 

2 gedachten over “Europees burger initiatief – E-sigaret uit de TPD”

  1. Dankzij de E-sigaret heb ik afscheid kunnen nemen van de gewone sigaret.
    sinds 2013 heb ik geen sigaret meer aan geraakt en ik rookte nogal veel ,4pakjes zware shag per week . maar ik ben er vanaf endat door de geweldige E-sigaret, die ik sindsdien gebruik.

    De E-sigaret een geweldige uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *