Britse vroedvrouwenorganisatie ondersteunt e-sigaret als rookstopmiddel voor zwangere vrouwen

Ondersteuning e-sigaret te lezen in beleidsverklaring

(UK) De beleidsverklaring van het Royal College of Midwives (Britse vroedvrouwenorganisatie )  adviseert zwangere vrouwen die rookvrij willen blijven met behulp van een e-sigaret, te ondersteunen.

Wat betekent dit voor zwangere vrouwen?

  1. Zwangere vrouwen die de e-sigaret als rookstopmiddel gebruiken moeten worden ondersteund.
  2. Zij moeten worden geregistreerd als niet-roker.
  3. Van e-sigaret gebruik is niet aangetoond dat dit nadelig is voor borstvoeding.  Dit is gebaseerd op het beschikbare bewijsmateriaal over de veiligheid van e-sigaretten.

(Ex-rokers die op E-sigaretten zijn overgestapt worden ook in Nederlandse ziekenhuizen ook als niet-roker geregistreerd)


Wat is het Royal College of Midwives

Het Royal College of Midwives (RCM) is de professionele organisatie die het overgrote deel van de vroedvrouwen in het Verenigd Koninkrijk  vertegenwoordigt. Het RCM is de stem van verloskundigen en biedt excellentie in vertegenwoordiging, professioneel leiderschap, onderwijs en invloed voor en namens verloskundigen.

Het Royal College of Midwives is opgericht in 1881 . Het bestaat sinds 1947 onder zijn huidige naam en is de enige beroepsorganisatie van het Verenigd Koninkrijk voor vroedvrouwen en degenen die hen ondersteunen.

Lees hier het Royal College of Midwives policy statement

Bronnen met wetenschappelijke informatie over e-sigaretten en zwangerschap kun je hier vinden :
http://smokefreeaction.org.uk/smokefree-nhs/smoking-in-pregnancy-challenge-group/smoking-in-pregnancy-challenge-group-resources/e-cigarettes-in-pregnancy/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *