Zwangere vrouwen hebben hoger risico op corona covid19 virusbesmetting

Studie: Zwangere vrouwen hebben hoger risico op COVID-19-infectie

Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het American Journal of Obstetrics and Gynecology hebben zwangere vrouwen een hoger risico op infectie door COVID-19 te lopen.

Het infectiepercentage onder aanstaande vrouwen in de staat Washington was 70 procent hoger dan bij volwassenen van vergelijkbare leeftijd. 

“Zwangere vrouwen worden niet beschermd tegen COVID-19 in de eerste maanden van de pandemie, waarbij de grootste last van infecties zich voordeed in bijna alle raciale / etnische minderheidsgroepen”, schreven de onderzoekers.

De infectiegraad bij zwangere vrouwen uit etnische minderheidsgroepen bleek twee tot vier keer hoger was dan verwacht. De studie volgde 240 zwangere vrouwen met COVID-19 in 35 ziekenhuizen.

Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste zwangere vrouwen met COVID-19 asymptomatische of milde gevallen en gezonde zwangerschappen hadden.

Hogere infectiepercentages bij zwangere patiënten kunnen te wijten zijn aan de oververtegenwoordiging van vrouwen in veel beroepen en industrieën die van essentieel belang worden geacht tijdens de COVID-19-pandemie – inclusief gezondheidszorg, onderwijs en dienstensectoren.

De studie levert meer bewijs levert dat zwangerschap moet worden beschouwd als een risicovolle gezondheidstoestand voor vaccinprioriteit.

Het sterftecijfer was schrikbarend hoog

Uit de studie bleek dat zwangere vrouwen die geïnfecteerd waren een 3,5 keer zo hoge COVID-geassocieerde ziekenhuisopnames hadden. Ook waren de COVID-sterftecijfers 13 keer hoger bij zwangere moeders dan bij personen van vergelijkbare leeftijd.

Van de 240 zwangere vrouwen met infecties die tot en met juni werden ontdekt, stierven er drie aan COVID-19, terwijl 24 anderen in het ziekenhuis werden opgenomen. De drie die stierven, waren afkomstig uit etnische minderheidsgroepen en de meesten van hen hadden volgens de studie andere aandoeningen zoals obesitas en hypertensie.

Pfizer start onderzoek vaccin bij zwangere vrouwen

Deze week kondigde Pfizer / BioNTech de start aan van klinisch onderzoek om hun covid vaccin bij zwangere vrouwen te evalueren. Aan dit onderzoek zullen ongeveer 4.000 gezonde zwangere vrouwen ouder dan 18 jaar deelnemen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Afrika.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *