Wat is glucomannan? Helpt het bij afvallen om gewicht te verliezen?

Voedingsvezel Glucomannan konjac wordt in dieetproducten verwerkt

Glucomannan wordt gemaakt van de wortel van de konjak-plant die groeit in warme streken in Oost-Azië. Andere namen zijn konjaku of olifantyam. Van de wortel wordt een vezel gemaakt. Deze wortelvezels bevatten weinig calorieën en erg veel voedingsvezels.

Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel.

Glucomannan is dus een in water oplosbare voedingsvezel. Voedingsvezels zijn plantaardige vezels die niet in de dunne darm worden verteerd en daardoor intact de dikke darm bereiken. De vezels van de konjakplant nemen ontzettend veel water. Daardoor zwellen de vezels op en hierdoor krijg je een vol gevoel.

Glucomannan heeft verschillende werkingen en doelen

Glucomannan heeft verschillende werkingen en doelen.  De voornaamste eigenschap van glucomannan is dat het honger kan onderdrukken, kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en kan helpen bij het afvallen.  Maar ook wordt het gebruikt tegen constipatie en voor het  bestrijden van een hoog cholesterol gehalte.

Belangrijkste punten :

  • Het bevat erg weinig calorieën.
  • Het remt het hongergevoel doordat de voedingsvezels uit zetten in de maag.
  • De maag wordt langzamer leeggemaakt. Dit zorgt ervoor dat je ook na de maaltijd minder snel honger krijgt.  Je eet  minder door de dag heen.
  • Net als andere oplosbare vezels vermindert het de absorptie van eiwitten en vet.
  • De darmflora wordt gevoed door de vezels en hierdoor wordt voedsel beter verwerkt.

Glucomannan bevat weinig calorieën

Capsules of poeder

Glucomannan konjac is ‘puur’ verkrijgbaar in de vorm van capsules of poedervorm. De capsules moeten ongeveer 30 minuten voor elke  maaltijd met een groot glas water moeten worden ingenomen. Voor de inname wordt geadviseerd om de instructies uit de bijsluiter op te volgen.

Glucomannan konjac in capsules of poedervorm verkrijgbaar bij de Online Drogist  of bij  Bol.com.

Pasta vorm

Daarnaast is glucomannan konjac te krijgen in de vorm van pasta producten. Slim Pasta is de merknaam waaronder Glucomannan calorie-arme pasta´s verkrijgbaar is.

Wil je slim pasta of slim rijst kopen ?
Dat kan prima bij de Online Drogist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *