Wantrouwen is volksziekte aan het worden, ongevaccineerde covidzieken hebben spijt

Wereldwijd zie je dat in landen met een redelijke tot hoge vaccinatiegraad steeds meer jongere mensen met een corona covid19 besmetting in het ziekenhuis belanden. De overgrote meerderheid van die patiënten zijn ongevaccineerd.

Ook in Nederland uitstekende werking vaccin

Een studie van het RIVM (Nederland) toont aan dat de werkzaamheid van het vaccin voor volledige vaccinatie met betrekking tot de Delta-variant tegen IC-opname 97% was en tegen ziekenhuisopname 95%. De werkzaamheid van het vaccin was hoog in ALLE leeftijdsgroepen en nam niet af met de tijd, ook niet na vier maanden.

Professor Yvo Smulders, internist bij Amsterdam UMC meldt dat je momenteel in Nederland 9 op de 10 ongevaccineerde Covidpatiënten in het ziekenhuis betreuren het geen coronaprik te hebben gehaald.
Hij ziet dat voorheen gezonde mensen met Covid opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Dat zijn meer patiënten van een jaar of 40-50 met een slank postuur.

Ook minder corona covid besmettingen

Naast heel veel minder risico op ziekenhuisopname of overlijden zorgt vaccinatie er voor dat mensen veel minder besmettelijk zijn. Dat wordt veroorzaakt doordat gevaccineerde mensen zelf minder vaak besmet worden en doordat de tijd dat ze besmet zijn veel korter is. Voor de Delta variant geldt dat dit voor 2x gevaccineerde mensen het risico dat zij andere besmetten lager is.

Gegevens uit de praktijk uit Denemarken met betrekking tot de effectiviteit van vaccins laten zien:

Tegen Infectie (Delta variant)
•Pfizer: 84,6%
•Moderna: 88,9%

Tegen Ziekenhuisopname (Delta variant)
•Pfizer: 94,4%
•Moderna: 100%

In de UK hetzelfde beeld

Uit cijfers die uit de UK komen bleek dat het AstraZeneca-vaccin is het beste in mensen uit het ziekenhuis houden: slechts 1,52% wordt opgenomen.

Cijfers uit Duitsland

Delta is momenteel de meest voorkomende variant in Duitsland. Gegevens uit Duitsland met betrekking tot de effectiviteit van vaccins laten zien:

 • Tegen infectie: 85%
 • Tegen ziekenhuisopname: 96%
 • Tegen IC-opname: 97%
 • Tegen overlijden: 100% 

Voor 60-plussers :

 • Tegen infectie: 83%
 • Tegen ziekenhuisopname: 94%
 • Tegen IC-opname: 94%
 • Tegen overlijden: 91%
In Israel 90% van de ernstige patiënten niet gevaccineerd

Volgens het hoofd van de volksgezondheidsdiensten in Israël blijkt 90% van de ernstige patiënten niet te zijn gevaccineerd. De meerderheid van de patiënten die zijn aangesloten op een hart-longmachine zijn jonger dan 60 jaar en niet gevaccineerd.

Mensen die niet gevaccineerd zijn hebben 4,5 keer meer kans om Covid19 te krijgen. En hebben 10 keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen en 11 keer meer kans om aan de ziekte te overlijden.

CDC: niet-gevaccineerde 11x grotere kans om te overlijden

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC  ziet dat niet-gevaccineerden 11 keer meer kans om te overlijden aan COVID. De COVID-19-vaccins blijven zeer effectief tegen ziekenhuisopnames en overlijden, zelfs voor de extra besmettelijke delta-variant geldt dat. De CDC ziet dat niet-gevaccineerden  5x grotere kans lopen op besmetting en 10x groter kans op ziekenhuisopname.

Wat Cijfers die later door de CDC geleverd zijn :

Groot onderzoek in Maleisië

Uit het RECoVaM-onderzoek onder 14,5 miljoen volledig gevaccineerde personen in Maleisië die Pfizer, AstraZeneca of Sinovac vaccinaties hebben gekregen, blijkt dat volledige vaccinatie het risico op infectie met 88% en symptomatische ziekte met 86% vermindert.

Doorbraak IC-opnames kwamen voor bij mensen van 60 jaar of ouder en 88,6% daarvan had comorbiditeiten. Uit de RECoVaM-studie bleek ook dat de doorbraaksterftecijfers door COVID-19 laag waren onder volledig gevaccineerde personen, met 0,01% of 1,4 sterfgevallen OP 14,5 miljoen personen.

Hebt betreft hier gegevens van 12 september 2021. De vaccins zijn zeer effectief ook tegen gevolgen van de Delta-variant die nu de meest voorkomende variant is in Maleisië.

Cijfers Israel weerleggen niet werkzaamheid vaccins

Sommige mensen denken dat de cijfers uit Israel aantonen dat vaccinaties na een aantal maanden minder goed werken. Maar dat klopt niet.

In Israël is pas 62% van de bevolking volledig gevaccineerd. Dit is NIET genoeg om voldoende effectief te zijn om de Delta besmettingen laag te houden. En daar 1 vaccinatie maar zeer beperkt werkt bij de Delta variant krijg je nog steeds veel ziekenhuisopnames.

Zie ook het artikel COVID-19-vaccins werken  : COVID-19 vaccines work

en ook het artikel Israëlische cijfers weerleggen de werkzaamheid van vaccins niet: No, the Israeli numbers don’t disprove vaccine efficacy.

Zie ook de gegevens uit de VS in onderstaande overzicht

Lees meer in dit artikel : rd.nl/spijt-om-niet-halen-coronaprik

Trouw : Wie zijn de patiënten die nog op de ic’s belanden?

AstraZeneca vaccine is the best at keeping people out of hospital

israelnieuws.nl  90% van de ernstige COVID-19-patiënten niet gevaccineerd

CDC finds unvaccinated 11 times more likely to die of COVID

Rivm : effectiviteit vaccinaties

Viral dynamics of SARS-CoV-2 variants in vaccinated and unvaccinated individuals

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *