Twijfel over Immuniteit na 2 weken Janssen vaccin tegen Delta variant

In het Verenigd Koninkrijk, dat qua verspreiding van de deltavariant een paar weken voorloopt op Nederland, begint de ziekenhuisbezetting weer te stijgen. Daar worden opvallend veel veertigers en veertigminners opgenomen. Het is dus even wachten en dan gaan we dat hier in Nederland weer zien.

Besloten maatregelen om extra besmettingen  tegen te gaan

  • De 1,5 basisregel wordt gehandhaafd
  • Groene vinkje in de corona-app pas 14 dagen na 2e prik, of 1 prik Janssen vaccinatie.
  • Sluitingstijd van nachtclubs en bars om 12 uu ’s nachts.
  • Testen voor toegang mag niet meer worden gebruikt voor  uitgaansgelegenheden en evenementen geen anderhalve meter kan worden aangehouden op vaste plek.

Het kabinet is hiermee minder streng dan de door het OMT voorgestelde maatregelen. En zal de R groter dan 1 blijven. En zal het door Hugo de Jonge aangegeven doel, de kwetsbaren te beschermen, niet gehaald worden.

De groeiende besmettingscijfers zullen een streep zetten door veel zomervakanties. Vermoedelijk wordt het reisadvies voor Nederland de komende dagen rood. Dan kunnen landen Nederlandse toeristen weigeren, of een quarantaineplicht opleggen.

Is er een immuniteit Janssen vaccin tegen Delta variant probleem?

Het OMT vraag zich af of het Janssen-vaccin na 2 weken al immuniteit biedt tegen de deltavariant. Demissionair minister van Volksgezondheid gaat dit nader bekijken. Dit blijkt uit een brief die minister Hugo de Jonge naar de Tweede Kamer gestuurd heeft. Verder verwijt het OMT het Kabinet te hebben gekozen voor 40 uur tussen test en event, in plaats van de geadviseerde 24 uur voor het einde van het evenement. Hierdoor konden mensen makkelijker op twee dagen meedoen aan verschillende events, en zo besmettingen meer verspreiden.

Voor mensen die met Janssen gevaccineerd zijn worden na 2 weken als volledig gevaccineerd geregistreerd. Maar volgens het Outbreak Management Team is het zeer de vraag in hoeverre dit vaccin na 2 weken na de gezette prik echt al volledige immuniteit biedt tegen de delta variant. Dat wordt nog onderzocht.

Veel jongeren kozen voor het Janssen-vaccin, omdat één prik voldoende zou zijn. En met de hierdoor verkregen QR-vaccinatiecode direct op vakantie en naar de disco of nachtclub konden gaan. Testsystemen aan de deur van horecagelegenheden bleken echter niet waterdicht. Dat leidde tot een massale overdracht van besmettingen. Door de opkomende deltavariant steeg het aantal positieve tests in rap tempo.

De meeste besmettingen werden gemeld in Groningen. Verder zijn de Randstad, zuidelijk Brabant en studentensteden grote brandhaarden waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Vaccinaties beschermen minder goed tegen Delta Variant

Jammer genoeg beschermt bij vaccineren de eerste prik niet tegen de Delta variant van het corona virus. Pas twee prikken geeft redelijke bescherming maar minder dan tegen de andere varianten. Er zijn nog veel kwetsbaren die pas 1 vaccinatie hebben gehad, en pas in juli of augustus hun 2e prik ontvangen. Dat geldt ook voor een groot deel van de 60Plus Astra Zeneca groep. Ook zijn juist de kwetsbare oudere groepen begin dit jaar al gevaccineerd, waardoor de bescherming mogelijk ook al wat minder wordt. Hierdoor kunnen de ziekenhuisopnames meer gaan stijgen dan voorzien. Hoe de bescherming met het Jansen vaccin is tegen de Delta variant is nog niet volkomen duidelijk.

zeventiende aflevering van SignaalWaarde met Yorick, Marino, en Maarten over de razendsnelle opmars van de Deltavariant in Nederland: Niemand zag dit aankomen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *