Tandpasta met triclosan/copolymeer helpt tegen tandbederf en tandvlees ontsteking

Op tandpasta gebied was de belangrijkste doorbraak in de jaren na de oorlog het gebruik van fluor-verbindingen die het tandglazuur versterken.
De laatste doorbraak is de stof Triclosan  gecombineerd met een copolymeer in tandpasta om tandplak en tandbederf tegen te gaan.

Triclosan is een antibacteriele stof en wordt  in allerlei lichaamsverzorgingsprodukten als antibacterieel middel toegepast, in tandpasta, maar bijvoorbeeld ook in zeep of deodorant.

Wetenschappelijk onderzoek tandpasta met  triclosan

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat triclosan de hoeveelheid tandplak, tandvleesbloeding, tandvleesontsteking en cariës van de tandkroon met enkele tientallen procenten vermindert. Triclosan bestrijdt bacteriën. Zonde bacteriën kan er geen tandrot ontstaan. Copolymeer helpt bij de overdracht en vasthouden van triclosan in de mond.

Men onderzocht  het effect van de triclosan tandpasta op de aangroei van tandplak, op tandvleesontsteking, de vorming van tandsteen, op de mogelijke groei van ziekteverwekkende bacteriën en tenslotte op het ontstaan van gaatjes. Bij een diverse onderzoek werden gewone fluoride tandpasta´s vergeleken met fluoride tandpasta´s die ook Triclosan en copolymeer bevatten.  In combinatie met zinkcitraat of een copolymeer werkt het pas echt effectief in mondverzorgingsprodukten.

Bij onderzoeken blijkt de groep mensen die poetst met de triclosan-co/polymeer combinatie in tandpasta minder tandbederf en minder tandplak heeft. Het aantal plakvrije oppervlakken was in de testgroep tweemaal zo hoog als in de controlegroep.

Verder blijken er geen veiligheidsproblemen te zijn bij het gebruik van triclosan / copolymeer-tandpasta’s waarbij de tandpasta drie jaar werd gebruikt in de onderzoeken.

Triclosan zit onder meer in Colgate,

En de aanwezigheid van bacteriën is een vereiste voor het ontstaan van gaatjes. Zonder bacteriën geen tandrot.  Colgate-Palmolive heeft een nieuwe tandpasta die heet : Colgate Total. Colgate Total bevat, een geavanceerde formule die bacteriën tot twaalf uur na het poetsen bestrijdt.  Poetsen met Colgate Total vormt hiervoor een anti-bacterieel laagje op je tanden en tandvlees. Dat laagje beschermt twaalf uur lang tegen de heropbouw van tandplak.

Colgate Total helpt tegen een groot aantal bacteriën waaronder deze die zuuraanvallen, tandvleesproblemen en een slechte adem veroorzaken. Poets je tanden tweemaal per dag voor een klinisch bewezen volledige  bescherming.

Colgate Total met triclosan/copolymeer kun je ook bestellen via Bol.com

Desinfecterende middelen in tandpasta’s is niet nieuw

Het gebruik van desinfecterende middelen in tandpasta’s is niet nieuw. Ze zijn sowieso noodzakelijk om bederf van de pasta in de tube te voorkomen. De alkaliteit van tandpasta speelt al een gunstige rol en daarnaast is gebleken dat het gangbare schuimmiddel natriumlaurylsulfaat de bacteriegroei remt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *