Specifieke ingrediënt voor mondwater doodt COVID19 virus

Er is aangetoond dat specifieke ingrediënten in mondspoelwater het SARS2  Covid virus doden en zorgen er voor dat het een langere periode niet-detecteerbaar is in de mond.

De virale covid infectie start zijn reis door ons lichaam vanuit de epitheelcellen van het slijmvlies van de neus en mond. Daarom is het mogelijk een deel van de besmetting af te remmen. Dit kan vanaf het moment dat je in contact bent geweest met iemand die besmet was, maar is zelfs ook zinvol als je al symptomen hebt, om de duur en ernst van de ziekte te verminderen.

De epitheelcellen van de neus en de mond worden bij de start gebruikt om door het virus om zich te vermeerderen. Op dat moment wordt het nog uitgebreid niet door het lichaam verspreidt. Je kunt de strijd tegen het virus ondersteunen met neusspoelen en gorgelen met een mondwater dat Cetylpyridinium Chloride (CPC) bevat. De meeste mondwaters die te koop aangeboden worden bevatten geen CPC. Let dus speciaal op dat je mondwater MET CPC koopt.

CPC vernietigt het beschermende vet-huidje dat om het RNA van het Covid virus heen zit. Er wordt vermindering van de virale last waargenomen tot 6 uur na spoelen met 10–20 ml 0,05%–0,1% CPC-mondwater gedurende 30 seconden of maximaal 1 minuut.

Verschillende onderzoeken laten een verschil in werkingssnelheid zien: één met onmiddellijk effect en één met vertraagd effect. Dit zou door aan het mondwater toegevoegde ingrediënten veroorzaakt kunnen worden.

Vitis CPC Protect Mondwater is te koop bij Bol. Dit mondwater bevat 0,07% Cetylpyridinium Chloride (CPC).

Lees hier over verschillende wetenschappelijke onderzoeken :
Efficacy of Cetylpyridinium Chloride mouthwash against SARS-CoV-2: A systematic review of randomized controlled trials

Het is al enkele jaren bekend dat mondwater effectief is tegen bepaalde virussen (Meiller et al., 2005). CPC is effectief gebleken tegen verschillende virussen. CPC remt bijvoorbeeld de vorming van hepatitis B-capsidestructuren, waardoor de biogenese ervan wordt onderdrukt door remming van de capside-assemblage (Seo et al., 2019). CPC blokkeert ook de virale replicatiecyclus van herpes simplex (menselijke herpesvirussen type 1 en 2) (Alvarez et al., 2020) en vertoont krachtige snelle activiteit tegen influenzavirussen in vitro en in vivo (Popkin et al., 2017). Vóór het tijdperk van de COVID-19-pandemie waren het aantal onderzoeken en de belangstelling op dit gebied echter zo beperkt dat conclusies onmogelijk waren.

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van mondwater dat de virale last in de mond vermindert, de mortaliteit en de duur van COVID-19 vermindert (Choudhury et al., 2021; Da Silva Santos et al., 2021).
Uit een onderzoek van Da Silva Santos et al. toont een vermindering van de verblijfsduur in het ziekenhuis aan (van gemiddeld 7 dagen naar gemiddeld 4 dagen), en een vermindering van zowel ITU-opname als overlijden door het gebruik van een mondwater dat de virale last in de mond vermindert als enkele toevoeging aan standaard zorg.

De wetenschappers zeggen dat het is denkbaar dat mondwater ook kan worden gebruikt om de interindividuele overdracht op de werkplek, op school of thuis te verminderen. En als extra maatregel naast bijvoorbeeld mondkapjes en afstand houden, gebruikt kan worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *