Risicofactoren om Corona Covid-19 te krijgen, berekend voor New York

Het is voor de meesten onder ons bekend dat in vooral maart en april 2020 New York City overspoeld is met corona patiënten. Op televisie zag je het trieste beeld dat van grote aantal IC´s en ziekenhuizen in deze stad die het grote aantal patiënten niet meer konden trekken. Zelfs crematoria konden niet altijd het grote aantal overledenen aan.  Er is onderzoek gedaan naar wat de risicofactoren zij om ernstig ziekt te worden en te overlijden aan corona covid-19.

Het onderzoek naar corona covid19 risicofactoren

Laboratoriumonderzoek bevestigde voor dit onderzoek, de patiënten die voor Covid-19 die tussen 1 maart 2020 en 2 april 2020 zijn behandeld in een  academisch gezondheidssysteem in New York City, met een vervolg onderzoek tot en met 7 april 2020.  Om de risicofactoren te bepalen keek men naar het aantal ziekenhuisopnamen en hoe de ziekte verliep : intensive care, mechanische beademing, hospice en / of overlijden.

De sterkste ziekenhuisrisico’s waren :

  1. Leeftijd ouder dan 75 jaar (OR 66,8)
  2. Leeftijd 65-74 jaar  (OR 10,9),
  3. BMI groter dan 40 (OR 6,2)
  4. Hartfalen (OR 4,3)

Het onderzoek :
Factors associated with hospitalization and critical illness among 4,103 patients with COVID-19 disease in New York City

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *