Paracetamol ibuprofen naproxen tegen covid-19 coronavirus gebruiken?

Paracetamol ibuprofen naproxen bij covid-19 coronavirus

Paracetamol, naproxen en ibuprofen werken koortsverlagend en helpen om de symptomen bij lichte klachten te bestrijden.  Maar er bestaat nog geen goed medicijn is tegen het coronavirus.

Paracetamol,  ibuprofen en naproxen zijn pijnstillers. Daarnaast werken ibuprofen en naproxen ontstekingsremmend.  Ze kunnen helpen bij keelpijn, hoofdpijn en spierpijn. Dat zijn klachten die vaak bij verkoudheid of griep voorkomen.

De bewering dat ibuprofen het corona virus verergert is grote onzin volgens diverse Nederlandse experts waaronder een expert in medicijnen :  Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg.

Naproxen en ibuprofen

Naproxen en ibuprofen zijn medicijnen die ‘NSAID’s’ (Non-Steroidal Anti Inflammatory Drugs) worden genoemd.

Wij raden vooral naproxen aan. Omdat dit middel het langste werkt (12 uur).  Maar ibuprofen werkt verder ook uitstekend (8 uur). Af te raden is om diclofenac te kopen. Want dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en maagdarmbloedingen verhoogt in vergelijking met ibuprofen, naproxen en paracetamol.

Er zijn van Aleve met Naproxen twee sterkten te koop :
De lichtere variant = Aleve Classic 220mg Tabletten
De zwaardere variant = Aleve Select 275mg Tabletten

Naproxen (Aleve) werkt snel en langdurig bij pijnklachten.

Lees meer over deze producten in het artikel : Diclofenac/Voltaren geeft meer hart- en maagdarmproblemen dan andere pijnstillers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *