Oversterfte in 2022 hoog

In 2022 waren er in Nederland 169502 sterfgevallen. Dat zijn er gemiddeld 3241 per week.

Oversterfte 2022

Maand na maand na maand overlijden er meer mensen in Nederland dan verwacht: in bijna heel 2022 was de oversterfte hoger dan gemiddeld. In december 2022 overleden 1350 mensen meer dan verwacht.

Dela uitvaartverzekeringen meldde dat het aantal meldingen van overlijden hoger is in december 2022. Dat ligt 25% hoger dan normaal rond deze tijd van het jaar. Dat zijn achthonderd mensen meer die zijn overleden dan je zou mogen verwachten. De oversterfte speelt al langer. Volgens Dela is het aantal overlijdens sinds juni dit jaar 5 tot 10 procent hoger dan in dezelfde periode in voorgaande jaren.

Volgens Gijs van loef (bestuurskundig socioloog RU Utrecht)  betekent dit dat pakweg 14.000 mensen te vroeg overleden  zijn. Dit komt neer op een oversterfte van 9,01%. Daarbij valt op dat de oversterfte in de maand december 2022 met 25,4% het hoogste was dat jaar. En dat de oversterfte in 2022 hoger dan in 2020 het eerste coronajaar.

Oorzaken oversterfte

Nog steeds veel mensen overlijden veel veroorzaakt door corona. Ook mensen die hersteld zijn lopen een groter risico op overlijden 6 tot 12 maanden na herstel, blijkt uit onderzoeken in het buitenland.  Uitgestelde zorg zou ook een oorzaak kunnen zijn. Er heeft minder screening  plaatsgevonden, mensen gingen minder snel naar de huisarts en ook minder snel naar het ziekenhuis. Uit cijfers in Nederland en onderzoeken in het buitenland blijkt dat vaccinaties niet tot oversterfte lijden. Dat wordt ondersteund door veel buitenlandse onderzoeken die laten zien dat vaccinaties tegen het corona virus zeer effectief werken. Vaccinaties voorkomen de kans op zware ziekte en overlijden.

Gezien het feit dat de rioolwaarden van het coronavirus in december en vooral eind december enorm hoog lagen, is het duidelijk dat er weer een coronagolf was. Dat kon je ook zien aan toegenomen ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Dit zal zeker bijgedragen hebben tot de  hogeoversterfte in december van 2022, naast de griepgolf die rondging.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *