Noorwegen heeft Zuid-Afrikaanse stam corona virus geëlimineerd

Noorwegen lijkt Zuid-Afrikaanse variant geëlimineerd te hebben in hun land

Noorwegen lijkt de Zuid-Afrikaanse stam van het Corona-virus in hun land geëlimineerd te hebben.  Deze virusvariant infecteerde begin maart maar liefst 100 of meer mensen per week. Op dat moment bereikte dit zijn hoogtepunt. Momenteel wordt deze variant niet meer waargenomen in Noorwegen.

769 mensen geïnfecteerd geweest met Zuid-Afrikaanse

In totaal zijn 769 mensen in Noorwegen positief getest op de Zuid-Afrikaanse mutatie, die als zeer besmettelijk werd beschouwd en de schuld kreeg van de verergering van de derde infectiegolf van het land. Begin mei werden echter slechts twee gevallen bevestigd, één in Oslo en één in de noordelijke provincie Troms og Finnmark. Dat kan erop wijzen, schrijft volksgezondheidsinstituut FHI, dat de infectieketen van deze virusvariant in Noorwegen is doorbroken.

Verspreiding gevolgd en quarantaine maatregelen

Dat is goed nieuws. De noren hebben verspreiding van deze variant gevolg en verspreiding ervan geprobeerd te stoppen. De mensen die er positief op getest werden, worden krijgen ook een compliment omdat ze de regels voor infectiebeheersing hebben gevolgd en rechtstreeks in quarantaine gingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *