Nieuwste ontwikkelingen over het Pfizer vaccin – studie uit Israël

Het Pfizer/BioNTech-Covid-19 vaccin voorkomt deels nieuwe besmettingen

Volgens onderzoeksgegevens voorkomt het Pfizer/BioNTech-Covid-19-vaccin dat de overgrote meerderheid van de gevaccineerden in Israël besmet raakt. Dit is de eerste real-world indicatie dat de immunisatie de overdracht van het coronavirus zal remmen. wat aantoont dat het vaccin ook kan voorkomen dat asymptomatische dragers het virus verspreiden dat Covid19 veroorzaakt. 

Het vaccin, dat in Israel wordt uitgerold in een nationaal immunisatieprogramma dat op 20 december begon, is 89,4% effectief gebleken in het voorkomen van door laboratoriumonderzoek bevestigde infecties. De bedrijven werkten samen met het Israëlische ministerie van volksgezondheid aan de voorlopige observationele analyse, die nog niet door vakgenoten werd beoordeeld. Sommige wetenschappers betwistten de juistheid ervan.

Indien bevestigd, zijn de eerste resultaten bemoedigend. Omdat ze aangeven dat het vaccin ook kan voorkomen dat asymptomatische dragers het virus verspreiden dat Covid-19 veroorzaakt. Dat was nog niet duidelijk, want de klinische onderzoeken die de veiligheid en werkzaamheid van vaccins testten, waren gericht op het vermogen om symptomatische infecties te stoppen.

De studie vergelijkt het aantal gemelde gevallen tussen degenen die volledig waren gevaccineerd en degenen die niet waren gevaccineerd. Maar gevaccineerde mensen worden minder snel getest, dus de gegevens zullen  vooral asymptomatische gevallen, in deze groep onderschatten.

Dat betekent dat de werkelijke vermindering van de transmissie lager is dan de schatting van 89,4%. Hoeveel lager? Vermoedelijk zullen wel wel blijven zien dat het vaccin ontdekken virusoverdracht vermindert.

99% effectief in voorkomen sterfgevallen

Los daarvan zeiden de Israëlische autoriteiten dat ook de eerste inenting alleen met het Pfizer-BioNTech vaccin al 99% effectief bleek in het voorkomen van sterfgevallen door het virus.

Het onderzoek dat is uitgevoerd door het Sheba Medical Center (het grootste ziekenhuis van het land) is gepubliceerd in het medische tijdschrift Lancet. Het ziekenhuis beoordeelde de effectiviteit van de eerste dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin onder 7.000 werknemers in de gezondheidszorg.

In de Israëlische gegevens werd gekeken naar de werkzaamheid tot vier weken na de eerste dosis. De studie geeft geen indicatie dat de werkzaamheid 12 weken aanhoudt. Maar men gaat er van uit dat het redelijk is te verwachten dat de werkzaamheid een stuk langer dan vier weken is.

Helft bevolking heeft minstens één dosis vaccin gehad

Bijna de helft van de bevolking in Israël heeft minstens één dosis vaccin gehad. Tot en met 6 februari was ongeveer 27% van de mensen van 15 jaar en ouder in Israël volledig gevaccineerd, waarbij de Pfizer-BioNTech het enige vaccin was dat op dat moment in het land beschikbaar was. Mensen werden als volledig gevaccineerd beschouwd en in de analyse opgenomen als de verzamelde gegevens meer dan zeven dagen na ontvangst van hun tweede dosis waren.

Covid-19 laten verdwijnen?

Een vaccin dat 89% effectief is in het voorkomen van infectie is waarschijnlijk effectief in het elimineren van Covid-19 in een populatie waarin een hoge vaccinatiegraad wordt bereikt.

De eliminatie van Covid-19 zal afhangen van mogelijke “reservoirs” van dit corona virus bij dieren. En is afhankelijk van genetische veranderingen in het virus waardoor het mogelijk kan ontsnappen aan door vaccins geïnduceerde immuniteit, en het vermogen om de overdracht over de hele wereld te stoppen.

COVID-19: New study reveals how effective Pfizer’s vaccine is after the first dose

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *