Nicotinamide-mononucleotide (NMN) tegen veroudering

De oudere bevolking neemt geleidelijk toe in de wereld, dus de vraag naar anti-verouderingsproducten om een ​​lang leven te verzekeren en om leeftijdsgerelateerde complicaties te verlichten, neemt ook toe. Van verschillende gezondheidsproducten tegen veroudering heeft nicotinamide-mononucleotide (NMN) de aandacht getrokken van de consumenten en de wetenschappelijke gemeenschap.

NMN staat voor Nicotinamide MonoNucleotide. Het is een natuurlijke vitamine B3-metaboliet die van nature in ons lichaam voorkomt en een rol speelt bij het tegengaan van veroudering van de lichaamscellen. NMN-suppletie lijkt het verlies aan energieproductie van cellen te compenseren naarmate ze ouder worden. Hierdoor verminderen verouderings-klachten, zoals gewichtstoename, verlies van mobiliteit en lage energie.

Nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD + )-niveaus in het lichaam nemen af ​​bij het ouder worden. Dat veroorzaakt schade in lichaamscellen met als gevolg een verlaging van de energieproductie in mitochondriën, oxidatieve stress, DNA-schade, cognitieve stoornissen en ontstekingsaandoeningen. NMN, als voorloper van NAD + , kan dit proces echter vertragen door de NAD + niveaus in het lichaam te verhogen .

(NAD+) en wordt beschouwd als een sleutelmolecuul om de NAD+ spiegels in cellen te verhogen. NAD+ is voor elke lichaamscel nodig om de energieproductie te vergemakkelijken.

Een aantal in vivostudies hebben positieve resultaten aangetoond van therapeutische effecten voor verschillende leeftijdsgerelateerde complicaties met NMN-suppletie.

Het is aangetoond dat het verhogen van de niveaus van NAD+ de levensduur en de gezondheid verbetert bij dieren en vroegtijdige veroudering en bij mensen remt. In deze video beschrijft Dr. David Sinclair de NAD+-werking en hoe het stimuleren van cellulaire NAD+-niveaus gunstig kan zijn bij het vertragen van veroudering.

Verhogen van je NMN-inname kan ook ondersteund worden door je voeding. Voedingsmiddelen met een hoger NMN gehalte zijn:
Broccoli, kool, komkommer, avocado en tomaat.

NMN bestellen 

Vitamines per post  :  NMN-Premium
Vitamines per post  :  NMN 100 mg

 

https://hms.harvard.edu/news/rewinding-clock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *