Ook bij corona Mondmaskers/Mondkapje 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd

Wanneer je bang bent om het corona covid19 virus op te lopen, kun je om jezelf extra te beschermen mondkapjes gebruiken, om te voorkomen dat je druppels die zijn vrijgekomen inademt.

Momenteel is het mogelijk mondmasker te kopen bij drogisterij.net :
Mondkapjes 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd (per 100)

Bij gebruik mondkapje, handen wassen na aanraken

Wanneer je hoest en kan er speeksel in de stof van je mondkapje komen. Het gevaar is dat je daarna met je handen aan het mondkapje zit. Op die manier zou zelfs een mondkapje gevaarlijker kunnen worden. Zorg dus ook dat bij gebruik van mondkapje je je handen goed wast om besmetting van anderen te voorkomen. Je moet het masker aanbrengen voordat je de ruimte betreedt waarin een besmette patiënt zich bevindt.. Je mag een masker niet om de hals dragen en daarna opnieuw gebruiken. Want binnen- en buitenkant kan besmet raken bij het opnieuw opzetten. Was na het afzetten van het masker je handen. Heerst er een gevaarlijk virus dan is het raadzamer om een P2 of een  beter masker zoals een P3 masker te dragen.

Wat is het verschil tussen stofmaskers P1, P2 en P3?

Stofmasker beschermt de ademhaling tegen gevaarlijke en giftige dampen en stoffen.  Het FFP1 Stofmasker biedt de laagste prestatieniveau met een efficiëntie van minimaal 78%. Een FFP2 Stofmasker is van de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en biedt een efficiëntie van 92%. Over het algemeen wordt de FFP2 het meest aanbevolen, vooral ook tegen TBC  risico. Een FFP3 Stofmasker biedt de hoogste bescherming met een efficiëntie van minimaal 98%.

Een masker filtert, en werkt als een  zeef. Hoe fijner de zeef, hoe beter de filtering.  De ademhalingsweerstand is groter bij een fijne filter dan bij een grove. Soorten filtering :

P1 –  voor grof stof, zoals bijv. bij zagen of schuren vrij kan komen..
P2 – Schadelijk stof, rook, fijnstof wat de ademhalingswegen kan aantasten.
P3 –  Hogere concentraties schadelijk stof dat ademhalingswegen kan aantasten. Zeer fijn stof, maar ook bedoeld tegen hoog toxisch stoffen die opgenomen kunnen worden in het bloed. Bij kankerverwekkende deeltjes, deeltjes van radioactieve stoffen, bacteriën, schimmels, virussen, enzymen en sporen kan men het beste een P3 filter gebruiken.
Dit wordt met de productcode aangegeven als: FFP1, FFP2 of FFP3.

Verschil chirurgisch mond-neusmasker en FFP1- of FFP2-mondneusmaskers

Een FFP masker beschermt de drager tegen het inhaleren van besmette, schadelijke partikels die door de lucht verspreid worden.
Een chirurgisch mond-neusmasker filtert de uitgeademde lucht en heeft als doel de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Een chirurgisch masker beschermt de patiënt en de omgeving van de drager tegen tegen besmetting via bijvoorbeeld speeksel. Het is niet geschikt voor ademhaling bescherming zoals de FFP1- en FFP2-mondneusmaskers doen. Stofmaskers FFP2 of FFP3 – Beschermen medisch personeel tegen besmetting van het corona virus wanneer een patiënt hoest of niest.

FFP1-mondneusmasker

Een FFP1 masker draag je als er grote druppels vrijkomen bij praten, hoesten en dergelijke. Denk aan luchtweginfecties of influenza. Doordat deze druppels relatief zwaar zijn, blijven ze minder lang door de lucht zweven en worden ze over een minder grote afstand verspreid.

FFP2-mondneusmasker

Een FFP2 masker draag je onder meer bij de behandeling van patiënten met tbc. De kleine druppels bij tbc kunnen op grotere afstand van de bron nog iemand besmetten.

Onder andere voor gebruik bij medisch en tandheelkundige werk. Wegwerp gezichtsmaskers. oor lus gezicht chirurgische hypoallergene maskers persoonlijke bescherming
50 stksanti-stof veilig ademend mondmasker masker medische tandheelkundige wegwerp oor lus gezicht chirurgische hypoallergene maskers

Mondkapjes van drogisterij.net

Momenteel is het mogelijk mondmasker te kopen bij drogisterij.net :
Gezichtsmasker van non woven materiaal met uitstekende luchtdoorlatende en stof filterende effecten.
Wordt gebruikt in medische, farmaceutische, elektronica, textiel industrie en onderzoekslaboratoria. Wordt ook gebruikt voor doeleinden zoals persoonlijke hygiëne en allergie preventies.
Deze mondkapjes hebben de hoogste filtratie waarde
Mondkapjes 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd (per 100)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *