Malaria op een tropische vakantie vermijden – Praktische tips

Praktische tips voor mensen die op tropische vakantie  gaan, om je risico op malaria infectie te verminderen.

Elk jaar keren mensen met malaria terug naar huis. De meesten bezoeken familieleden of nemen een welverdiende vakantie. Het is een zeer onplezierige en slopende ziekte met een hoog sterftecijfer wanneer de toegang tot medische zorg beperkt is. Hoewel directe behandeling opmerkelijk effectief is, betekent vertraging in het zoeken naar hulp en het stellen van de diagnose dat er jaarlijks ongeveer mensen sterven aan malaria opgelopen op vakantie.

Als u op weg bent naar een chique hotel in een grote stad, dan is uw risico om malaria op te lopen vrij laag. Maar veel mensen reizen door het platteland, maken safari’s of gaan naar bezienswaardigheden waar de kans op het oplopen van malaria hoog is.

Voorkomen is beter dan genezen, dus neem maatregelen om het risico op infectie te verminderen.

Dus hoe kan ik voorkomen dat ik malaria oploop?
Insectenwerende middelen?

Een bekend reisadvies is het gebruik van  insectenwerende middelen.    het gebruik van deze chemicaliën is nog steeds verstandig. Maar zorg zoveel mogelijk voor andere ondersteunende maatregelen.   Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elektronische insectenwerende middelen niet goed werkt.

Klamboe

Muggen met malaria bijten ’s nachts. Netten over het bed hebben een lange geschiedenis die gaat over gebruik om overdracht van malaria te voorkomen. Een stapsgewijze verbetering van het voordeel van het gebruik van muskietennetten (klamboe) kwam met de introductie van netten geïmpregneerd met insecticide.  Jammer genoeg zijn zowel sommige malariaparasieten  als muggen die de infectie verspreiden door de tijd heen meer resistent daarvoor geworden.

Verder is er ook bezorgdheid over de vraag of de effecten na herhaalde wasbeurten bewaard zouden blijven.

Met insecticide behandelde muskietennetten blijven de steunpilaar van malariapreventie. Reizigers zullen er verstandig aan doen ervoor te zorgen dat de plaatsen waar ze verblijven op de juiste manier zijn uitgerust of om hun eigen netten mee te nemen.

Een ander voordeel van met insecticide behandelde netten is dat ze de bedwantsen tegenhouden.

Het nemen van preventieve medicatie

Het nemen van preventieve medicatie is waarschijnlijk ook effectief bij het voorkomen van malaria-infecties. Er is een scala aan verschillende medicijnen met niet veel verschil in keuze wat betreft effectiviteit. Wanneer je kijkt naar de bijwerkingen gaat waarschijnlijk de voorkeur uit naar atovaquon-proguanil of doxycycline boven mefloquine.

Jungle Formula Spray Maximum is een krachtige anti-insecten spray

De Jungle Formula Spray Maximum is een krachtige anti-insecten spray voor op reis. De formule bestaat voor 50% uit DEET en dit is aangevuld met plantaardige extracten die samen muggen en insecten afstoten- Het beschermt tot 12 uur tegen alle soorten muggen.  Jungle Formula Spray Maximum is daarom ideaal voor op reis, ook in malaria gebieden.

50% korting Jungle Formula Maximum Original Anti-Muggenspray 50%Deet 75ml
Sterke insectenspray bevat 50% Deet en geeft bescherming tegen alle soorten muggen (ook de  tijgermug) en bij andere stekende of bijtende insecten. Geschikt in gebieden die een verhoogd risico op malaria.

50% korting Jungle Formula Anti Muggenspray Maximum Roll On 50ml
Maximale bescherming tegen insecten, met 50% DEET, en bevat plantenextracten voor een maximale bescherming tegen muggen.
Bescherming tegen alle soorten muggen inclusief de Tijgermug en andere stekende of bijtende insecten. Ideaal voor tropische, bosrijke gebieden en in de omgeving van meren. Voor gebruik in gebieden met een hoog risico op malaria of andere door insecten overdraagbare ziekten.

50% korting Jungle Formula Strong Original Deet 20% Anti-Muggenspray 75ml
Spray tegen bescherming van muggen. Jungle Formula Strong Original 20% Deet biedt tot 6 uur lang bescherming tegen muggen en andere stekende of bijtende insecten. Ideaal te gebruiken in tropische of bosrijke gebieden, of in gebieden waar een verhoogde kans is op malaria of andere door insecten overdraagbare ziektes. Deze spray bevat IRF 3.

Indien uitverkocht ook te koop bij de online drogist :

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *