Laatste nieuws over Omicron

23 dec: In Denemarken ziet men geen verschil in kans op opname vandaag.

23 dec: gegevens uit de UK, Imperial College analyseerde 56.000 gevallen van Omikron. Omicron geeft vergeleken met Delta :

 • 0-25% minder kans om in het Ziekenhuis te komen.
 • 40-45% minder kans op langere Ziekenhuis  opname.
 • na vaccinatie gelijke kans op Ziekenhuis opname tussen Omicron en Delta
 • indicatie dat vaccin effectiviteit tegen Ziekenhuis-opname iets minder is bij omicron.
 • Vanwege de enorme besmettelijkheid is Omicron nog steeds een groter probleem dan Delta, want zal alsnog meer Ziekenhuis-opnames geven.

Experts wijzen er op dat eerste berichten wijzen op wat kortere ligtijd in het ziekenhuis, maar dat dit ook kan komen door leeftijdsverschillen, omdat momenteel voor het overgrote deel nog de jongeren in de populatie besmet zijn geworden.

Hoeveel minder ernstig zou Omicron moeten zijn om minder gevaarlijk te zijn? Als een variant half zo dodelijk is maar drie keer zoveel mensen bereikt, heb je toch meer zieken en doden. En ook meer mensen die niet meer kunnen werken.  Ook het vermogen om immuniteit te omzeilen is zorgwekkend.

20 dec. In Londen (UK) is de hoeveelheid Omicron Covid besmettingen zo hoog dat als je verkoudheidssymptomen ontwikkelt, je meer kans hebt dat het Covid is.

16 dec: Gegevens uit de UK, Denemarken en Amsterdam laten dien dat het aantal besmettingen met Omicron ongeveer verdubbelt per 2 dagen. In vivo onderzoeken laten zien waar die snelle groei vandaan kan komen: de replicatie van het virus in de bovenste luchtwegvertakkingen lijkt vele malen sneller dan bij andere varianten maar minder snel in dieper de longen.  Uit studies blijkt dat zonder booster er weinig bescherming  is tegen een symptomatische infectie.  De bescherming tegen ernstige uitkomsten lijkt ook een stuk minder geworden.  Data uit de UK laat zien dat waar Omicron het hardste groeit (Londen), de ziekenhuisopnames ook sterk beginnen te stijgen. De booster lijkt effectiviteit tegen opname terug te brengen naar 75%.

Uit gegevens in de UK blijkt: dat 2 Pfizers vaccinaties, waarvan de laatste 6 maanden geleden gegeven is 35% bescherming geeft tegen ernstige ziekte bij Omicron. 2x Astrazeneca is de bescherming nog maar 18%. Na de booster zie je dat de bescherming tegen ziekte en overlijden fors toeneemt.

15 dec: Denemarken heeft een rapport gepubliceerd.  Van de 2.471 gevallen van ommicron zijn er 27 opgenomen in het ziekenhuis. Er is een exponentiële groei in ommicron-gevallen, dus de meeste Deense gevallen zijn recentelijk geïdentificeerd en er is onvoldoende tijd verstreken voordat dergelijke gevallen ziekenhuisopname vereisen. Het omicron-rapport uit Denemarken vergelijkt het percentage gevallen dat ziekenhuisopname vereist voor delta versus omicron. Het is HOGER voor Omicron. Hospitalization: 0,7% voor Delta.  0,8% voor Omicron. De leeftijdsverdeling van omicrongevallen in Denemarken is scheef met in verhouding veel jonge mensen. Dit roept de vraag op over wat er zal gebeuren als Omicron zich verspreidt naar ouderen.

14 dec :Een UK studie vindt geen bewijs dat Omicron minder ernstige klachten geeft  dan Delta. Dat is beoordeeld aan de hand van het percentage positief geteste mensen dat symptomen meldt, of het percentage gevallen dat na infectie ziekenhuiszorg zoekt.

15:dec laatste nieuws uit Zuid Afrika, gebaseerd op gegevens van de eerste 3 weken van de uitbraak.  90% van de covid infecties in Zuid Afrika gebeurt met Omicron. 2 doses Pfizer vaccinatie zorgt voor 70% minder kans op ziekenhuisopname vergeleken met niet-gevaccineerde mensen Dit is lager dan de 93% bescherming die de vaccinaties gaven in de Delta golf in Zuid Afrika.
Bescherming van 2 doses Pfizer tegen ziekenhuisopname vanwege Omicron wordt gehandhaafd voor alle leeftijden (18-79 jaar), maar iets lager voor oudere leeftijdsgroepen:
18-29: 92%
30-39: 75%
40-49: 82%
50-59: 74%
60-69: 67%
70-79: 59%

Belangrijk om op te merken dat de lagere bescherming (van 93% naar 70 %) tegen ziekenhuisopname vanwege Omicron zou kunnen zijn omdat oudere mensen eerst in Zuid Afrika werden gevaccineerd. Dus er is een langere periode geweest waarbij de door vaccin veroorzaakte immuniteit kan afnemen bij oudere mensen dan bij jongere leeftijdsgroepen. 

Op welke gegevens zijn deze bevindingen gebaseerd?  De gegevens komen van het bedrijf Discovery, Zuid Afrika’s grootste grootste zorgverzekeraar  en van 211.000 positieve Covid19 PCR-testen van volwassenen (18+).


11 dec: prognose voor Schotland. Er is geen reden waarom dit in Nederland anders zou zijn.

11 dec:  Booster en omicron virus variant
Belangrijk Brits onderzoek naar Omicron laat voor het eerst duidelijker zien hoe besmettelijk de variant is. Bij 2x Pfizer vaccinatie daalt bescherming  tegen symptomatische infectie tot 34% na 4 maanden; bij Astra  Zeneca tot 0%. Infectie. Na booster neemt de bescherming toe tot 70-75%. Vroege boostervaccinatie lijkt verstandig, waarschijnlijk noodzakelijk.

8 dec: De antistoffen opgewekt met de huidige vaccins neutraliseren omicron niet of nauwelijks.  Houd er rekening mee dat dit alleen gaat over neutraliserende antistoffen, niet over cellulaire immuniteit.
Twee vaccinaties of 1 Janssen geven na 6 maanden geen bescherming meer. Een booster geeft na 3 maanden 25% bescherming (tegen Delta 95%). Ook imdevimab und casirivimab (monoklonale antilichamen) als geneesmiddel werken niet tegen Omicron. Het is nog niet duidelijk je nog beschermd bent tegen een ernstig beloop en of T-cellen nog een goede verdediging geven tegen het virus. Het  is daarom zinvol een voor Omicron aangepast vaccin te ontwikkelen.

7 dec: Wetenschappers hebben een “stealth” -versie van Omicron  geïdentificeerd die niet kan worden onderscheiden van andere varianten met behulp van de PCR-tests die volksgezondheidsfunctionarissen inzetten om snel een beeld te krijgen van de verspreiding ervan over de hele wereld.

30 nov: Peuters 10% uit van de ziekenhuisgevallen
Volgens het National Institute for Communicable Diseases maken peuters 10% uit van de ziekenhuisgevallen in Omicron Epicenter Tshwane in Zuid-Afrika. In Tswane, de gemeente die de hoofdstad Pretoria omvat, zijn 52 kinderen onder de 2 jaar met het coronavirus opgenomen en is er één overleden.

30 nov : De CEO van Moderna Stéphane Bancel zei dat de effectiviteit van huidige vaccins, tegen de Omicronvariant van het coronavirus niet van hetzelfde niveau zijn als we hadden met Delta.
Vaccinresistentie zou kunnen leiden tot meer ziekte en ziekenhuisopnames en zou de pandemie kunnen verlengen. Het hoge aantal mutaties op het spike eiwit die het virus gebruikt om menselijke cellen te infecteren, betekende waarschijnlijk dat de huidige vaccins zouden moeten worden aangepast. Hij had eerder gezegd dat dit aanpassen maanden zou kunnen duren.

30 nov: Pfizer CEO over de Omicron Covid-19 Variant: Orale medicatie blijft hoogstwaarschijnlijk effectief. Een ge-update vaccin tegen Omicron komt er over 100 dagen als het huidige vaccin minder dan 70% effectief is.

30 nov: Voorlopig rapport zegt dat Omicron 1,3x meer overdraagbaar is dan Delta, en niet-gevaccineerde hebben 2,4x meer risico op ernstig verloop. Degenen met BOOSTERS: 90% lager risico op ernstige uitkomst. De grootste zorg is of 2 doses genoeg zijn.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *