Kinderen net zo besmettelijk voor Corona Covid19 als anderen vermoedelijk

Volgens Duitse virologen kunnen kinderen vermoedelijk net zo besmettelijk zijn als anderen. Daarmee kunnen zij het coronavirus dus even makkelijk verspreiden. Dit zegt de Duitse viroloog Christian Drosten in een nieuwe studie. Drosten is adviseur van de Duitse regering.

Waarschuwing tegen volledige heropening scholen

De onderzoekers waarschuwen tegen volledige heropening van scholen en kinderdagverblijven om verspreiding van het virus maximaal te beperken. In Nederland gaan basisscholen, kinderdagverblijven en speciaal onderwijs op 11 mei weer open. Voor basisscholen gelden beperkende maatregelen: De helft van de leerlingen gaat tegelijkertijd naar school. Onderwijspersoneel komt in aanmerking voor testen op corona.

Geen grote verschillen hoeveelheid virus bij verschillende leeftijdsgroepen

De Duitse onderzoekers hebben bij ruim 3700 covid-patiënten monsters afgenomen om de hoeveelheid virusdeeltjes te meten. De patiënten waren verdeeld in leeftijdsgroepen van tien jaar. Er waren 49 patiënten bij onder de tien jaar oud en 78 die tussen de 11 en 20 jaar waren. Er bleken geen relevante verschillen te zijn in de hoeveelheid virus die bij patiënten uit verschillende leeftijdsgroepen werd gevonden.
In de studie vonden de virologen geen enkel statistisch bewijs dat de hoeveelheid virusdeeltjes in kinderen met een covid-infectie anders is. Kinderen zijn mogelijk even besmettelijk als volwassenen.

Kinderen weinig onderzocht

Het is moeilijk om te onderzoeken wat kinderen bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus. Door alle beperkende maatregelen, zoals sluiting van scholen, is het lastig om dat in kaart te brengen.

Er zijn weinig kinderen opgenomen in studies naar het coronavirus. Dat komt doordat kinderen meestal heel milde of geen ziektesymptomen hebben. Daardoor worden er maar weinig kinderen getest en blijven ze onder de radar. Onderzoekers van een kinderziekenhuis in Wuhan schatten in een eerdere studie dat er duizenden besmettingen bij kinderen onopgemerkt bleven.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *