Kinderen en corona covid-19 virus besmettelijkheid, hoe zit dat nou?

Kinderen en corona virus:

Kinderen lijken niet zo ziek te worden. Zeer weinigen ontwikkelen de ziekte in de eerste plaats en als ze dat wel doen, ontwikkelt slechts een kleine groep een ernstige of kritieke ziekte. In China zijn geen jonge kinderen aan het virus gestorven.

Onderzoekers proberen nog steeds uit te zoeken waarom dat zo is. Het kan zijn dat de longen van kinderen minder vatbaar zijn voor infectie of dat hun immuunsysteem sterker is. Kinderen kunnen het virus wel met zich meedragen en het tussen elkaar doorgeven en vervolgens aan hun ouders en verzorgers. Daarom moeten kinderen nog steeds evenveel hun handen wassen als volwassenen. Het is ook een van de redenen waarom het goed is dat scholen tijdelijk gesloten worden.

Kinderen hebben een goed getraind immuunsysteem

Kinderarts Armin Sornig maakt zich geen zorgen over zijn kleine patiënten. ‘Kinderen, vooral kinderen die op de kleuterschool of school zitten, hebben een goed getraind immuunsysteem omdat ze elke dag met virussen en bacteriën in aanraking komen’, zegt deze kinderarts. Zelfs kinderen die besmet waren, hadden weinig symptomen of geen infectie. Maar ze kunnen andere mensen infecteren.

Beste remedie : zon, fisse lucht, groeten en fruit eten

Het is moeilijk om kinderen de aanbevelingen te laten volgen met betrekking tot handen schudden, niezen in de arm of afstand houden. Je kunt je kinderen wapenen tegen een mogelijke corona-infectie zoals tegen elk ander griepvirus. “Veel buiten spelen, veel tijd doorbrengen in de zon en frisse lucht, veel fruit en groenten eten”.

Ibuprofen en naproxen bij covid-19 coronavirus

Het klopt niet dat het innemen van ibuprofen een besmetting met het coronavirus zou verergeren. Dat wordt zo nu en dan onterecht beweerd. Ook Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg aan de Universiteit van Utrecht, maakt duidelijk dat dergelijke pijnstillers NIET een corona besmetting verergert. Onderwijl is bevestigt door diverse binnenlandse en buitenlandse experts dat geen enkele pijnstiller de infectie bevordert.

Naproxen en ibuprofen behoren tot dezelfde groep pijnstillers. Ze werken koortsverlagend en helpen om de symptomen bij lichte klachten te bestrijden.  Maar er bestaat nog geen goed medicijn is tegen het coronavirus.  Naproxen (Aleve) werkt snel en het langst.

Er zijn van Aleve met Naproxen twee sterkten te koop :
De lichtere variant = Aleve Classic 220mg Tabletten
De zwaardere variant = Aleve Select 275mg Tabletten

Wij raden vooral naproxen aan. Omdat dit middel het langste werkt (12 uur).  Maar ibuprofen  (8 uur goed werkend) is ook prima. Af te raden is om diclofenac te kopen. Want dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en maagdarmbloedingen verhoogt in vergelijking met ibuprofen of naproxen.

Lees hier meer over deze producten in het artikel : Diclofenac/Voltaren geeft meer hart- en maagdarmproblemen dan andere pijnstillers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *