Is remdesivir een geneesmiddel tegen corona covid-19?

Remdesivier is een geneesmiddel dat in het verleden ontwikkeld is om tegen Ebola te gebruiken. Daar er betere geneesmiddelen tegen Ebola waren is het nooit op de markt gebracht.

30% minder mensen overlijden en sneller herstel

Een eerste onderzoek laat zien dat 30% minder van de corona patiënten overlijden, wanneer zij dit middel toegediend krijgen. Verder genezen de andere patiënten bijna 30% sneller. De herstelperiode van patiënten behandeld met remdesivir was gemiddeld elf dagen, terwijl deze voor patiënten die een placebo ontvingen 15 dagen duurde.

Er werden 1.063 patiënten getest, zowel in de VS, Europa als Azië. Het instituut onderzocht hoe snel patiënten met remdesivir toegediend geen aanvullende zuurstoftherapie meer nodig hadden en uit het ziekenhuis ontslagen konden worden.

Deze resultaten bieden helpen bij de verdere zoektocht naar medicijnen tegen corona. De oplossing zou een combinatie van remdesivir met een ander middel kunnen zijn.

Dit is nog maar een relatief klein onderzoek. Er zal meer onderzoek moeten komen zodat uitgezocht wordt hoe dit middel op de beste manier ingezet kan worden. En of de eerste mooie resultaten werkelijk zo mooi zijn. Er is namelijk ook een Chinees onderzoeken wat geen resultaat geeft. Maar dat was met een kleine groep mensen en minder representatief.

Het remdesivir onderzoek wordt uitgevoerd door het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *