Hoe staat het met geneesmiddelen tegen corona?

De vondst van een virusremmer die ziekenhuisopnames en sterfte drastisch zou verminderen of zou doen stoppen zou een geweldige doorbraak zijn.

Het belang van corona medicijnen lijkt wat op de achtergrond te staan nu de hoop gericht is op de vaccinatiecampagne. Maar het virus zal door vaccinatie echt niet meteen verdwijnen. En door de komst van mutaties in het coronavirus weet je niet wat de toekomst brengt.

Ebola medicijn remdesivir heeft afgedaan

Lange tijd was de hoop gericht op het voor ebola ontwikkelde geneesmiddel remdesivir. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert landen om geen gebruik meer te maken van remdesivir bij corona patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Volgens de WHO heeft het middel “geen belangrijk effect” op de gezondheid van patiënten, hoe ziek ze ook zijn. In vrijwel geen enkel Nederlands ziekenhuis wordt remdesivir nog gebruikt.

Ivermectine is nog in onderzoek

Ivermectine is nog in onderzoek. Het is een goedkoop middel tegen parasieten (o.a. tegen schurft). De Britse farmacoloog en WHO-adviseur Andrew Hill  heeft de resultaten van alle studies samengevat en zijn bevindingen op YouTube gedeeld. Als die studies kloppen, dan is dit een zeer effectief geneesmiddel: patiënten waren dagen sneller van het virus af, verlieten soms wel een week eerder het ziekenhuis en de sterfte in de groep gebruikers daalde met meer dan 50 procent. Momenteel is het de vraag of al die kleine, samengeraapte studies goed zijn uitgevoerd. Belangrijk is dat er meer onderzoek naar gedaan wordt. 

Twee reumamedicijnen voor corona IC patiënten

Vrij recent bracht een onderzoekscollectief goed nieuws over twee reumamedicijnen. Deze  reumamedicijnen blijken bij ernstig zieke corona patiënten op de ic de sterfte fors te verminderen. Dat lieten de resultaten van een internationaal onderzoek zien, waaraan ook het UMC Utrecht meedeed.  Daarmee zou op iedere twaalf ic-patiënten er een kunnen worden gered. De reumamiddelen blokkeren het signaal van één alarmstof (IL-6) waardoor het immuunsysteem van patiënten niet in de overreactie stand blijft doorgaan. Dit medicijn wordt vanaf half januari 2021 gebruikt op de Nederlandse IC’s.

Nagemaakte antistoffen tegen corona virus

De farmacie maakt nagemaakte varianten van de sterkst werkende antistoffen die je vindt in het bloed van genezen patiënten. Er zijn meer dan zeventig van dit soort antistoffen in onderzoek. De eerste resultaten laten zien dat die nagemaakte antistoffen enigszins hun werk doen. Twee antistof-medicijnen zijn sinds eind vorig jaar in de Verenigde Staten op de markt, waaronder het medicijn dat president Trump gebruikt heeft.

Corticosteroïden, zoals dexamethason

Bij veel patiënten die ernstig ziek worden van corona is niet het virus zelf de oorzaak, maar de overdreven reactie van het eigen immuunsysteem. Na een eerste aanval tegen de indringers blijft het immuunsysteem in een overreactie doorgaan. Britse artsen onderzochten of die doodzieke patiënten gebaat zouden zijn bij goedkope corticosteroïden, zoals dexamethason. Dat is een middel dat gebruikt wordt om ontstekingsreacties bij astma en allergieën te remmen. De resultaten waren spectaculair: bij patiënten aan de beademing nam de sterfte met een derde af. Corticosteroïden worden nu in alle Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Er zijn nog meer ontstekingsremmers in onderzoek.

Zijn er ook preventieve middelen?

Vitamine D is het meest bewezen en bekende middel dat gebruikt wordt als preventie tegen een corona-infectie. Vitamine D is van belang om het immuunsysteem goed te laten functioneren. Een hoge dosis vitamine C zou helpen om de overdreven reactie van het immuunsysteem te remmen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *