Handig prettig mondkapje alternatief: hoed of pet met plastic scherm tegen corona covid19

Ik vind hoedje met schermpje handiger en prettiger dan mondkapjes

dec 2021: Maar gezien de huidige ontwikkelingen is het tegenwoordig meer aan te raden onder het hoedje ook een mondkapje te dragen als extra bescherming tegen het covid virus of omikron.

Al vrij snel in de coronacrisis heb ik naast mondkapjes, dit hoedje met plastic doorzichtig (TPU) schermpje gekocht.  Er worden ook dergelijke hoeden voor kinderen verkocht.

En hoewel het officieel geen mondkapje is mag ik het gelukkig nog steeds gebruiken in winkels. Maar ook bij het stemmen voor de verkiezingen en in het gemeentehuis vonden de beveiligers mijn hoedje een prima vervanger voor een mondkapje.

Voorbeeld van het hoedje dat ik gekocht heb

Het hoedje vind ik veel fijner dan mondkapjes omdat :

 • Bij niezen en hoesten door anderen of jezelf is het plastic scherm voor je gezicht 100% ondoordringbaar en zal daardoor veiliger zijn.
 • Ik beter te verstaan ben. Met mondkapjes bleken mensen mij vaak slecht te verstaan.
 • Het zit veel prettiger dan een mondkapje
 • Mensen kunnen mijn gezicht zien. Dus kan ik bijvoorbeeld lachen naar mensen.
 • Hoedje is uitwasbaar, en door wassen in sopje te ontsmetten.

Er zijn ook andere modellen en mogelijkheden.

Het hoedje moet je niet in de wasmachine of centrifuge doen. Dat zal niet goed zijn voor het plastic schermpje vermoed ik. Nadat ik boodschappen heb gedaan ontsmet ik door hem te wassen in een sopje met afwasmiddel. En hang hem op met een knijper aan het stof aan de waslijn. Dat gaat uitstekend, en na paar maanden gebruik en wassen ziet de eerste die ik gekocht heb er nog steeds goed uit.  Voordeel van wassen is ook dat eventuele vouwen (door vervoer vanuit China of als je zelf vouwt om mee te nemen) in het plastic weer glad worden.

De prijs van dit hoedje ligt rondom de € 8,00 (met kleine verschillen wegens bewegende wisselkoers). Deze is te koop in de kleuren roze, beige en zwart.

Wegens wassen+drogen is meer hoedjes handig

Zelf heb ik momenteel 3 hoedjes. Eentje bleek wat te weinig. Na het wassen van het hoedje was deze wel snel binnen een paar uur droog wanneer het wat winderig en/of zonnig was buiten. Maar bij slechter weer in huis drogen, kon het wel ruim een dag of wat langer duren. Dat komt omdat het hoedje redelijk dik is, door een voering. Daarom heb ik eerst een tweede gekocht. Dat was werkbaar, maar ik  voor de zekerheid nog een derde gekocht.

Verschillende modellen hoeden en petten met tpu scherm

Er zijn verschillende modellen hoeden en petten te vinden met plastic schermen die je kunnen beschermen tegen corona besmetting bij hoesten en niezen. Ook zijn er hoeden en petten met afklikbare schermen. Zodat hoed of pet ook los, zonder scherm te gebruiken zijn. Ook handig voor als de pandemie voorbij is.

Voorbeeld van een andere hoed met scherm. Deze hoed heeft een geruit motief. De winkel biedt verschillende motieven aan.

Voor kinderen zijn er ook diverse mogelijkheden

kinderhoedjes met beschermend tpu scherm.  Deze hoedjes zijn in diverse kleuren te koop.
Vrouw en kind met zonneklep met doorzichtig tpu-scherm. Ze worden verkocht in de kleuren blauw, rood, wit en rose.

Petten met beschermende schermpjes voor mannen

Er zijn ook petten met voor mannen die bescherming kunnen geven tegen het corona covid19 virus. Bijvoorbeeld onderstaande petten hebben en scherm wat losgeklikt kan worden. Zo heb je ook nog iets aan de pet wanneer de pandemie voorbij is. (Wat mij betreft kunnen vrouwen die ook dragen).

Losse schermen voor kinderen en volwassenen

Ook kun je losse schermen kopen. Die zijn er, net als de hoeden, zowel voor kinderen of volwassenen. Deze kun je met koordjes bevestigen op eigen kinderhoedje, of eigen hoed of pet.

Losse gezichtsschermen voor op een kinderhoed of hoed volwassene

Bescherming klanten bij aankoop is best goed geregeld

Ben je er niet bekend :

 • Bij AlieXpress kun je op Nederlandse taal zetten, en op betaalmiddel Euro.
 • Bij AlieXpress koop je bij verschillende winkels, maar de klantenservice bij problemen is overkoepelend.
 • Meestal gaat alles goed. Alleen kan het lang duren voordat de bestelling bij je thuis is, omdat deze uit China komt.
Mocht er iets niet goed gaan dan is er overkoepelende klantenbescherming

O ja, mocht bij een besteld artikel bij AlieXpress niet aankomen binnen beloofde tijd, of slechte kwaliteit hebben, of een kleiner aantal dan besteld hebben (zo kreeg te weinig mondkapjes). Je kunt dan in despuut gaan. Dat heb ik al 4x gedaan (ik bestel al een paar jaar bij AliExpress). En ik kreeg dan binnen een paar dagen mijn geld teruggestort op mijn rekening.

Je moet wel uitleggen wat er aan de hand is. De losse winkeltjes proberen soms met rare tegenargumenten onder terugbetaling uit te komen, als reactie hier op. Reageer snel dat je het hiermee niet eens bent. (Anders verloopt je tijd voor verweer. En dan heb je alsnog een procedure om hierop terug te komen, maar daarna lukt het niet meer). Dan gaat AliExpress, de grote organisatie, het probleem beoordelen. En wordt je geld via de grote organisatie  Aliexpress terugbetaald.

Ik hoop dat de lezers hier iets aan hebben,
Groet Ellen

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *