Groot onderzoek IC´s: hydroxychloroquine werkt niet. Gevaar voor corona covid patienten

De onderzochte medicijnen , die worden gebruikt tegen malaria en reuma, kwamen in het nieuws nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei hydroxychloroquine te nemen tegen het coronavirus.

Onderzoek hydroxychloroquine in 6 continenten en 671 Ziekenhuizen

Grootste onderzoek tot nu toe  met als conclusie hydroxychloroquine werkt niet genezend en is gevaarlijk voor corona covid19 patiënten

Dit onderzoek is gepubliceerd in de Lancet.  9000 patienten deden mee met dit onderzoek. In The Lancet zeggen onderzoekers dat de middelen geen effect hebben op Covid-19 patiënten. Het is zelfs zo dat de medicijnen juist een gevaar vormen voor de gezondheid van mensen.

Interview met hoofdonderzoeker

Een van de  Hoofd onderzoekers Dr. Sapan S. Desai is geïnterviewd door CNN. Hij vertelt dat dit het grootste onderzoek naar hydroxychloroquine en corona is dat tot nu toe heeft plaatsgevonden. Waarin geconcludeerd wordt dat het is af te raden om hydroxychloroquine  aan patiënten toe te dienen.

Ook niet gebruiken voordat je ziek wordt
Ook vindt hij dat er geen reden is om aan te nemen dat het zinvol is om hydroxychloroquine  in te nemen om te voorkomen dat je zieker wordt of voordat je ziek bent. Daar zijn geen aanwijzingen voor.

Risico op overlijden 2x zo hoog

Uit het onderzoek blijkt dat vooral gecombineerd met andere geneesmiddelen  hydroxychloroquine erg snel gevaarlijk kan worden. Het risico op overlijden wordt dan 2x zo hoog.

Hij benadrukt nogmaals : We gaan tegenwoordig uit van gegevens uit onderzoeken bij het bepalen van de behandelwijze van patiënten. Dit verschilt met hoe men 100 jaar geleden met een pandemie om ging.
Er zijn allerlei niet gefundeerde en niet op wetenschap gebaseerde gezondheidsclaims over hydroxychloroquine in omloop. Volgens hem moet je geen claims doen  voordat “de onderzoeksdata” zijn werk heeft gedaan.

Verschillende behandelwijze bij patiënten

In het onderzoek werd gewerkt met verschillende behandelingen.

Patiënten kregen binnen 48 uur na de diagnose een van de behandelingen.   Zij hoorden bij een van de vier behandelingsgroepen. Patiënten in één van  de verschillende groepen kregen :

  1. Alleen chloroquine**
  2. Chloroquine met een macrolide*
  3. Hydroxychloroquine** alleen 
  4. Hydroxychloroquine met een macrolide*
  5. Patienten die geen behandeling kregen

* macrolide is een soort antibiotica
** chloroquine en Hydroxychloroquine zijn verschillende stoffen, maar ze  hebben dezelfde werking in het menselijk lichaam. Beide stoffen hebben veel en zware bijwerkingen.

Patiënten bij wie een van de behandelingen meer dan 48 uur werd gestart na de diagnose of tijdens mechanische beademing werden uitgesloten, evenals patiënten die remdesivir kregen. Remdesivir is een ander middel wat in onderzoek is, en pas sinds kort als virusremmend werkend bij corona beoordeeld is.

Resultaten onderzoek

De onderzoekers stellen dat mensen die hydroxychloroquine en chloroquine gebruiken 45 procent meer kans hebben om dood te gaan dan als zij de middelen niet innemen.

De verschillende patiënten groepen
De groepen patiënten chloroquine en hydroxychloroquine  gebruikten, zowel zonder als gecombineerd met een macrolide, hadden vaker last van hartritme storingen. Het sterfterisico is ook groter bij gebruik van deze  medicijnen. Het sterftepercentage van de groep die geen medicijnen kreeg lag op 9 procent. Van de groepen die hydroxychloroquine of chloroquine kregen, stierven respectievelijk 18 en 16,4 procent. Dat percentage lag nog hoger bij coronapatiënten die de medicijnen kregen in combinatie met antibiotica.

Met twijfelachtig onderzoek wisten twee dokters en een tv-zender chloroquine boven aan het boodschappenlijstje van wereldleiders te krijgen.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *