Feiten krijg je niet door een medicijn uit te proberen op acht mensen

“Feiten krijg je niet door een medicijn uit te proberen op acht mensen en dan van de daken te schreeuwen dat je een oplossing hebt.” volgens Prof. Dr. Ton de Boer voorzitter CBG (College ter beoordeling van geneesmiddelen).

De hele wereld zoekt onder druk naar medicijnen tegen corona.

Het coronavirus is een nieuw virus. We weten daarom nog niet goed welke medicijnen werken. Sommige, zoals bloedverdunners of vochtafdrijvende middelen, helpen mogelijk tegen bepaalde symptomen. Maar zeker weten we dat niet. De patiëntengroep bij corona is ‘nieuw’ en de ziekte verloopt soms heel heftig. Elk medicijn dat artsen nu inzetten, is experimenteel. Dus zijn we dringend op zoek naar meer feiten.

Grote studies zijn nodig

Want feiten krijg je niet door een medicijn uit te proberen op acht mensen en dan van de daken te schreeuwen dat je een oplossing hebt. Daar heb je grote, degelijke studies voor nodig. Op zoek naar meer feiten zijn we nu ook een campagne gestart waarin we coronapatiënten en dokters oproepen om bijwerkingen van medicijnen te melden.

Waarschuwing voor (hydroxy)chloroquine.

Is er bewijs dat een medicijn bij COVID-19 niet werkt of zorgt voor ernstige bijwerkingen? Dan onderneemt het college ter beoordeling van geneesmiddelen meteen actie, zoals die waarschuwing onlangs voor (hydroxy)chloroquine.

Het College ter beoordeling van geneesmiddelen handelt met reden. Zij willen medicijnen die helpen in de strijd tegen corona. Maar wel op basis van feiten, niet van horen zeggen.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *