Wel/Geen Fabel over Corona Covid19 virus besproken door WHO (Wereld gezondheids organisatie)

Beweringen over Corona bevestigd of weerlegd

Zijn handdrogers effectief in het doden van het nieuwe coronavirus?

Nee. Handdrogers zijn niet effectief in het doden van de 2019-nCoV. Om uzelf te beschermen tegen het nieuwe coronavirus, moet u uw handen regelmatig schoonmaken met een handwrijfmiddel op alcoholbasis of ze wassen met water en zeep. Zodra uw handen zijn schoongemaakt, moet u ze grondig drogen met papieren handdoeken of een heteluchtdroger.

Kan het regelmatig spoelen van uw neus met zoutoplossing een infectie met het nieuwe coronavirus helpen voorkomen?

Nee. Er is geen bewijs dat het regelmatig spoelen van de neus met zoutoplossing mensen heeft beschermd tegen infectie met het nieuwe coronavirus. Er is een beperkt bewijs dat het regelmatig spoelen van de neus met zoutoplossing mensen kan helpen sneller te herstellen van verkoudheid. Het is echter niet aangetoond dat het regelmatig spoelen van de neus luchtweginfecties voorkomt.

Koud weer en sneeuw KUNNEN het nieuwe coronavirus NIET doden.

Er is geen reden om aan te nemen dat koud weer het nieuwe coronavirus of andere ziekten kan doden. De normale lichaamstemperatuur blijft rond de 36,5 ° C tot 37 ° C, ongeacht de buitentemperatuur of het weer.

Het nemen van een warm bad voorkomt de nieuwe coronavirusziekte niet

Als u een warm bad neemt, voorkomt u niet dat u COVID-19 oploopt. Je normale lichaamstemperatuur blijft rond de 36,5 ° C tot 37 ° C, ongeacht de temperatuur van je bad of douche. In feite kan het nemen van een warm bad met extreem heet water schadelijk zijn, omdat het je kan verbranden.

Het nieuwe coronavirus KAN NIET worden overgedragen door muggenbeten.

Tot op heden is er geen informatie of bewijs dat suggereert dat het nieuwe coronavirus door muggen kan worden overgedragen. Het nieuwe coronavirus verspreid zich voornamelijk door druppeltjes die worden gegenereerd wanneer een geïnfecteerde persoon hoest of niest, of door druppeltjes speeksel of afscheiding uit de neus. Hoewel ook mensen die nog geen ziekteverschijnselen vertonen ook de ziekte kunnen verspreiden.

Het COVID-19-virus kan worden overgedragen in gebieden met warme en vochtige klimaten

Uit het bewijs tot nu toe zie we dat het COVID-19-virus kan worden overgedragen in ALLE GEBIEDEN, inclusief gebieden met warm en vochtig weer. Ongeacht het klimaat, neem beschermende maatregelen.

Hoe effectief zijn thermische scanners bij het detecteren van mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus?

Thermische scanners zijn effectief in het detecteren van mensen die koorts hebben ontwikkeld (d.w.z. een hogere dan normale lichaamstemperatuur) vanwege infectie met het nieuwe coronavirus. Ze kunnen echter geen mensen opsporen die besmet zijn maar nog geen koorts hebben. Dit komt omdat het tussen de 2 en 10 dagen duurt voordat mensen die besmet zijn ziek worden en koorts krijgen.

Kan het spuiten van alcohol of chloor over je hele lichaam het nieuwe coronavirus doden?

Nee, al besmette mensen genezen daar niet door. Zij zullen anderen kunnen besmetten. Sproeien van alcohol of chloor over je hele lichaam zal geen virussen doden die je lichaam al zijn binnengedrongen. Het sproeien van dergelijke stoffen kan schadelijk zijn voor kleding of slijmvliezen (d.w.z. ogen, mond). Alcohol en chloor kunnen WELnuttig zijn om oppervlakken te desinfecteren, maar ze moeten onder de juiste aanbevelingen worden gebruikt.

Beschermen vaccins tegen longontsteking u tegen het nieuwe coronavirus?

Nee. Vaccins tegen longontsteking, zoals pneumokokkenvaccin en Haemophilus influenza type B (Hib) -vaccin, bieden geen bescherming tegen het nieuwe coronavirus. Het virus is zo nieuw en anders dat het zijn eigen vaccin nodig heeft. Onderzoekers proberen een vaccin tegen 2019-nCoV te ontwikkelen en de WHO ondersteunt hun inspanningen. Hoewel deze vaccins niet effectief zijn tegen 2019-nCoV, wordt vaccinatie tegen aandoeningen van de luchtwegen ten zeerste aanbevolen om uw gezondheid te beschermen.

Wat wel belangrijk is

De beste manier om uzelf te beschermen tegen COVID-19 is door regelmatig uw handen te reinigen. Door dit te doen, verwijdert u virussen die mogelijk in uw handen zijn en voorkomt u infecties die zich kunnen voordoen door vervolgens uw ogen, mond en neus aan te raken.
Maak je handen regelmatig schoon met handwrijven op alcoholbasis of ze te wassen met water en zeep.

De Wereld Gezondheids Organisatie bespreekt dit op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *