Er is geen verband tussen vaccinaties en autisme

vaccineren

Er was in het verleden een gefabriceerd en frauduleus onderzoek over mazelen vaccinatie en autisme. De onderzoeksresultaten waren gemanipuleerd. Het was niet een “objectief onderzoek”,  en het toonde daardoor geen verband tussen vaccinatie en autisme  aan. Dit onderzoek is daarom ook teruggetrokken door het wetenschappelijk tijdschrift waarin het was  gepubliceerd. Een wetenschappelijk tijdschrift heeft een naam groot te houden, en onderzoeken moeten objectief, en niet naar een vooropgezette mening van een onderzoeker toe werken. 

Wel of niet gevaccineerde kinderen net zo vaak autistisch

Er worden dus fabeltjes verspreid. Uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, onder andere beoordeeld door de Gezondheidsraad, blijkt dat kinderen die geen BMR-vaccinatie hebben gehad verhoudingsgewijs net zo vaak autistisch zijn en het dus niet door de vaccinatie kan komen.

Het frauduleuze onderzoek werd uitgevoerd door Andrew Wakefield. Hij manipuleerde patiëntgegevens en had hij vóór publicatie in The Lancet 435.000 Britse pond ontvangen van advocaten van ouders. Die advocaten  zochten bewijs om te gebruiken tegen producenten van vaccins. De ouders hadden beweerd dat hun kinderen autisme hadden gekregen na BMR-vaccinatie, bleken eisers te zijn in die zaak.  Ook had hij  patent op een alternatief vaccin dat in waarde steeg door het in diskrediet brengen van het BMR-vaccin.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme neemt afstand

De Nederlandse Vereniging voor Autisme neemt afstand van een zogenaamde relatie tussen autisme en vaccinaties.

Autisme is het gevolg van een aangeboren afwijking in de hersenen, waarmee een kind ter wereld komt. Daarnaast kan autisme het gevolg zijn van genetische afwijkingen, geboortetrauma of andere externe factoren tijdens de zwangerschap. Autisme is geen ziekte, of iets wat op latere leeftijd kan ontstaan als gevolg van externe factoren.

Vaccineren is belangrijk


Het aantal overlijdens aan de mazelen neemt snel toe. In de eerste helft van 2018 stierven in Europa 37 mensen aan de mazelen, vooral in landen met een lage vaccinatiegraad. Ernstige complicaties zijn gelukkig zeldzaam, maar hoe groter een uitbraak, hoe groter de kans dat mensen blijvend letsel overhouden aan de ziekte.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schrijft: ‘Middenoorontsteking en longontsteking komen regelmatig voor. Een andere, zeldzame, complicatie is hersenontsteking (1 op 1000 ziektegevallen). Tijdens de vorige epidemie (1999/2000) is 1 op de 1000 gemelde mazelenpatiënten overleden aan de complicaties van mazelen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *