Documentaire A Billion Lives werpt kritische blik op geschiedenis van roken en corruptie

Documentaire A Billion Lives nu ook via Youtube te bekijken voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties voorspelt dat een miljard mensen voortijdig zullen sterven door roken deze eeuw. In de komende 20 jaar zullen er wereldwijd bijna 1,6 miljard rokers zijn.

A Billion Lives werpt een kritische blik op de geschiedenis van roken en de corruptie die heeft geleid tot de huidige situatie waarin veiligere, gezondere alternatieven in de meeste landen zijn verboden of sterk beperkt, terwijl de sigarettenhandel voortdurend wordt beschermd. De film onderzoekt grote belangenconflicten en corruptie tussen overheden, grote farmaceutische bedrijven en volksgezondheidsfunctionarissen. Het neemt ook een kijkje in de geschiedenis van e-sigaretten, evenals de rol die damptechnologie en Zweedse Snus hebben gespeeld in de huidige gezondheidscrisis.

A Billion Lives is een documentaire uit 2016, geregisseerd en verteld door Aaron Biebert.

In deze documentaire zie je onder andere de “Winston Man” David Goerlitz, de voormalig president van de World Medical Association Dr. Delon Human, en voormalig uitvoerend directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie Dr. Derek Yach.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *