Diabetesmedicijn metformine kan longcovid voorkomen

Studie: Metformine voorkomt longcovid

Volgens nieuw onderzoek kan het diabetesgeneesmiddel metformine bij COVID-19 een effectieve behandelingsoptie worden.

Wanneer metformine gegeven werd tijdens beginfase van de infectie, verminderde het aantal ziekenhuisopnames, bezoeken aan de spoedeisende hulp en sterfgevallen.  Metformine voorkwam longcovid bij 42% van de patiënten in vergelijking met degenen die een placebo kregen. Daarnaast, als het binnen vier dagen na het begin van de symptomen werd gegeven, halveerde het aantal mensen dat longcovid kregen.

In de studie werd ook gekeken naar de effecten van ivermectine en fluvoxamine, twee verschillende geneesmiddelen die tegen covid-19 werden gegeven. Beide hadden geen effect op het aantal longcovid gevallen.

De studie is als pre-print in het medische tijdschrift The Lancet gepubliceerd.   De auteurs zeggen dat de studie belangrijk is omdat metformine, in tegenstelling tot veel andere medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van covid-19, al tientallen jaren veilig wordt gebruikt. Het is goedgekeurd voor gebruik bij volwassenen, kinderen en zwangere en zogende moeders. Het is ook een goedkoop geneesmiddel.

Het is niet bekend hoe het medicijn dat doorgaans wordt voorgeschreven voor het beheersen van diabetes, COVID-19 beïnvloedt. Verschillende onderzoeken geven aanwijzingen dat het mogelijk een antivirale werking heeft, ontstekingen vermindert en als een antioxidant werkt. Metformine helpt de energieproductie in cellen te verhogen door de insulinegevoeligheid te verbeteren, en sommigen geloven dat dit een belangrijke manier kan zijn waarop het specifiek helpt bij het voorkomen van longcovid.

Longcovid, samen met chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie, vertegenwoordigt een energiecrisis in het lichaam. De energieproductie kan worden verhoogd bij mensen met overgewicht door de insulinegevoeligheid te verbeteren met metformine.

Eén op de vijf mensen blijft na een coronabesmetting last hebben van slopende effecten zoals vermoeidheid, hersenmist, ademhalingsproblemen en andere problemen, vaak maanden of langer.  Metformine kan een kans bieden om echt een verschil te maken. Niet alleen is longcovid behandelbaar, maar met metformine dat vroeg tijdens de infectie werd ingenomen, kun je longcovid voorkomen.

De zoektocht naar de oorzaken en mogelijke behandelingen van longcovid is wereldwijd aan de gang.

Outpatient Treatment of COVID-19 and the Development of Long COVID Over 10 Months: A Multi-Center, Quadruple-Blind, Parallel Group Randomized Phase 3 Trial

En met goedgekeurde status in de Lancet.

Metformine gebruik en kans op vitamine B12 tekort

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *