Coronavirus muteert nauwelijks, goed nieuws voor vaccin ontwikkeling

Sommige Nederlanders vragen zich af of het virus gevaarlijker en dodelijker zal worden als het virus zichzelf aanpast en dus muteert.

Dergelijke virussen muteren eigenlijk altijd en dat is gebruikelijk. Elke keer als je griep hebt en je dat doorgeeft aan een ander, is het bij de volgende persoon al gemuteerd. Het virus is dan dus net even anders geworden. Dit kan ook bij het coronavirus gebeuren. Dit is ook de reden waarom elke winter het griepvaccin moet worden aangepast, en voor bescherming je elk jaar een griepprik krijgt.

Volgens onderzoekers van de Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory. muteert het coronavirus muteert nauwelijks. Dat is opmerkelijk omdat het virus wel de goede omstandigheden daarvoor krijgt, namelijk een zeer snel verspreid onder de bevolking..

Amerikaans onderzoek naar het virus

Er wordt door het Amerikaanse laboratorium onderzoek gedaan op meer dan 1.000 verschillende monsters van het virus. Men doet dat bijvoorbeeld op de variant die als eerste in China opdook en de variant die nu in Amerika wordt aangetroffen. Uit het onderzoek blijkt dat er tussen de monsters weinig verschil zit. Dat geeft aan dat het virus weinig muteert.

Verder zijn er aanwijzingen dat er geen nieuwe varianten van het coronavirus ontstaan die dodelijker zijn dan de oorspronkelijke.

Dit is goed nieuws voor de ontwikkeling van een vaccin: Want dan hoeft er niet ieder jaar een vaccin te worden ontwikkeld, zoals bij de gewone griep gebeurt. Eén vaccin zou jarenlang bescherming kunnen bieden en misschien zelfs levenslang.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *