Boek : Plassen over kwallenbeten (en andere misvattingen die mensen hebben)


Plassen over kwallenbeten – biologische lariekoek ontleed is te koop voor €9,90

Boek laat zien hoe het echt zit.

Hardnekkige misvattingen

“Over een kwallenbeet plassen verlicht de pijn”, “Ik eet geen DNA”, “Je gebruikt maar 10% van je hersenen” en “Muggen komen op licht af”. Zomaar wat misvattingen die veel mensen hebben.

Ga je niet zonder jas naar buiten, omdat je dan verkouden wordt? Doe je ’s avonds het raam dicht omdat er anders muggen op het licht afkomen? Nergens voor nodig. Het zijn allemaal verzonnen volkswijsheden gebaseerd op niets anders dan lariekoek.

Boek: Plassen over kwallenbeten laat zien hoe het echt zit

Het boek Plassen over kwallenbeten laat op luchtige wijze zien hoe het echt zit met meer dan vijftig hardnekkige biologische misvattingen. Die doen de ronde op straat en in het café, maar opmerkelijk genoeg ook in de schoolboeken. Dat je verschillende smaakzones op je tong hebt, waarmee je zout of zuur proeft bijvoorbeeld. Dat kinderen druk worden van suiker. Of dat je planten geen water mag geven in de zon. In dit boek worden de kletspraatjes stuk voor stuk ontleed.

Voorwoord van Freek Vonk

Freek Vonk schreef het voorwoord bij dit vermakelijke boek: ‘Wat het eigenlijk is: we gaan te weinig op ontdekkingsreis om de biologie met eigen ogen in actie te zien. Om zelf te ontdekken dat apen geen vlooien zoeken, en dat struisvogels hun kop echt niet in het zand steken. Trek eropuit en ontdek het zelf. Of lees dit boek. Want biologie is te leuk om niet meer vanaf te weten.’

Over de biologen die het boek geschreven hebben

Maartje Kouwen, Steijn van Schie en Koen Moons zijn biologen en wetenschapsjournalisten. Ze zijn onderdeel van de redactie van biologenvakblad Bionieuws. Tot voor kort moest Maartje Kouwen niezen van paardenbloempluisjes. Steijn van Schie at graag ijs om af te koelen. En Koen Moons plaste wel eens over kwallenbeten. Inmiddels hebben ze deze lariekoek grondig ontleed. Illustrator Merlijn van Bijsterveld maakte de treffende illustraties in het boek.

Week van de Biologie

Plassen over kwallenbeten verschijnt ter gelegenheid van de Week van de Biologie (1 – 7 oktober), een week waarin het Nederlands Instituut voor Biologie iedereen een beetje wijzer wil maken.

Boek bestellen

Plassen over kwallenbeten – biologische lariekoek ontleed is te koop  voor €9,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *