AstraZeneca vaccin werkt niet goed tegen virusvariant B.1.351 in Zuid-Afrika

Het AstraZeneca vaccin, ontwikkeld door de universiteit in Oxford, blijkt minder bescherming te bieden tegen milde en matige ziekteverschijnselen die worden veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse virusvariant. Althans dat is de conclusie uit een kleinschalig onderzoek.  Zuid-Afrika heeft daarom het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort.  Sommige mensen vinden dit onderzoek te klein om serieuze conclusies te trekken.

Dit is een forse tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers, en had daarvoor recent nog een miljoen doses vaccin ontvangen.

Jonge mensen niet beschermd door vaccin

In Zuid-Afrika wordt de corona pandemie beheerst een meer besmettelijke virusvariant B.1.351.  In een kleinschalige AstraZeneca-Oxford vaccin onderzoek in Zuid-Afrika bleek dat dit vaccin de jongvolwassen deelnemers  niet beschermde tegen milde en matige symptomen  van de Zuid-Afrikaanse coronavariant.  Daarop heeft Zuid-Afrika het gebruik van het AstraZeneca-Oxford coronavirusvaccin stopgezet.

Effect bij ouderen en mensen met risicofactoren onbekend

Of het vaccin werkzaam kan zijn tegen ernstige klachten die tot ziekenhuisopname kunnen leiden, kon niet goed worden nagegaan omdat de ingeënte personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

De deelnemers aan het onderzoek, waren vooral verhoudingsgewijs jong  en daarvan is het onwaarschijnlijk dat ze ernstig ziek worden. Daardoor is het voor de wetenschappers onmogelijk om te bepalen wat het vermogen van het AstraZeneca-Oxford-vaccin is om bescherming te bieden tegen ernstige Covid-19, ziekenhuisopnames of sterfgevallen bij oudere personen of mensen met risicofactoren.

Ook eerdere besmetting met eerste variant geeft geen bescherming

Wetenschappers in Zuid-Afrika zeiden dat een soortgelijk probleem zich voordoet bij mensen die besmet waren met eerdere versies van het coronavirus. De immuniteit die ze van nature verwierven, bleek hen niet meer te beschermen tegen milde of matige ziekte wanneer ze opnieuw werden geïnfecteerd door deze nieuwe variant. Deze nieuw virusvariant wordt B .1.351 genoemd.

Dit laat zien hoe gevaarlijke nieuwe mutaties zijn. De B.1.351-variant heeft zich al verspreid naar minstens 32 landen, waaronder de Verenigde Staten.

Misschien biedt het wel bescherming tegen ernstige gevolgen

AstraZeneca gelooft dat het vaccin nog wel extra bescherming kan bieden tegen zware ziekteverschijnselen omdat de opgewekte afweerreactie vergelijkbaar is met die van andere Covid-19-vaccins, met bewezen effectiviteit tegen zwaardere gevallen

Dat baseerde de onderzoekers op basis van de immuunresponsen die werden waargenomen in bloedmonsters van mensen die het vaccin kregen.  De opgewekte afweerreactie was vergelijkbaar is met die van andere Covid-19-vaccins, met bewezen effectiviteit tegen ernstige ziekte

Als uit verdere studies blijkt dat dit het geval is, zullen Zuid-Afrikaanse gezondheidsfunctionarissen  overwegen het gebruik van het AstraZeneca-Oxford-vaccin te hervatten.

Andere merken vaccins ook minder effectief tegen  B.1.351

Pfizer en Moderna hebben beide gezegd dat voorlopige laboratoriumstudies erop wijzen dat hun vaccins, hoewel ze nog steeds beschermend zijn, minder effectief zijn tegen B.1.351. Novavax en Johnson & Johnson hebben ook de sequentie bepaald van testmonsters van hun deelnemers aan klinische onderzoeken in Zuid-Afrika, waar de variant de overgrote meerderheid van de gevallen veroorzaakte – en beiden rapporteerden daar een lagere werkzaamheid dan in de Verenigde Staten.

Johnson & Johnson-vaccin werkt wel tegen B.1.351 variant

De pauze in de uitrol van het AstraZeneca-Oxford-vaccin in het land betekent dat de eerste zendingen daarvan nu in magazijnen zullen worden geplaatst. In plaats van het AstraZeneca-Oxford-vaccin worden nu  Zuid-Afrikaanse  gezondheidswerkers de komende weken ingeënt  met het Johnson & Johnson-vaccin, dat wel een sterke werkzaamheid heeft bij het voorkomen van ernstige gevallen en ziekenhuisopnames veroorzaakt door de nieuwe variant.

De AstraZeneca-Oxford-studie in Zuid-Afrika

In het kleinschalige AstraZeneca-Oxford onderzoek in Zuid-Afrika kregen ongeveer 2.000 deelnemers ofwel twee doses van het vaccin of placebo-injecties.

Er was vrijwel geen verschil in het aantal mensen in de vaccin- en placebogroep die besmet waren met B.1.351, wat betekent dat het vaccin weinig bescherming bood tegen de nieuwe variant. Negentien van de 748 mensen in de groep die het vaccin kreeg, waren besmet met de nieuwe variant, tegenover 20 van de 714 mensen in de groep die een placebo kreeg.

Dat komt overeen met een vaccineffectiviteit van 10 procent, hoewel de wetenschappers niet genoeg statistisch vertrouwen hadden om zeker te weten of dat percentage bij deelname van meer mensen nog nog steeds gevonden wordt.

Bedenkingen tegen conclusie

Sommige mensen trekken de conclusie dat het vaccin niet goed werkt tegen de Zuid-Afrikaanse variant in twijfel. Zij wijzen er terecht op dat de studie zo klein was en de betrouwbaarheidsintervallen zo breed dat het moeilijk is om te weten wat er feitelijk werd gevonden.

AstraZeneca vaccin werkt wel goed tegen Britse mutatie

Volgens Oxford-wetenschappers is hun vaccin even effectief is tegen de Britse mutatie als tegen de oorspronkelijke virusstam waarvoor het is gemaakt. Oxford stelt dat ingeënte mensen die besmet raken minder virusdeeltjes bij zich dragen en ze sneller kwijtraken.

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *