Wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers

De rol van vitamine D bij coronavirusinfecties wordt met de dag belangrijker

Onderzoekers van de Queen Elizabeth Hospital Foundation Trust en de University of East Anglia analyseerden de gemiddelde vitamine D-spiegel voor 20 Europese landen, evenals gegevens over het sterftecijfer veroorzaakt door COVID-19. De studie omvatte vitamine D-metingen bij vele duizenden mensen.

Uit een nieuwe studie bleek dat de vitamine D-spiegel zorgwekkend laag is bij de oudere bevolking, met name in Spanje, Italië en Zwitserland. Deze landen kenden ook de hoogste sterftecijfers als gevolg van Corona Covid-19.  De meest kwetsbare bevolkingsgroep voor COVID-19 is ook de groep met het grootste tekort aan vitamine D’, concluderen de onderzoekers in hun voorlopige rapport.

Daarom wordt extra vitamine D-inname geadviseerd er bescherming tegen SARS-CoV-2-infectie.

Het blijft onbekend waarom vitamine D bescherming kan bieden tegen infectie door het coronavirus SARS-CoV-2 en de daaropvolgende ontwikkeling van COVID-19.

Vitamine D en eerdere studies

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die van nature in een beperkt aantal voedingsmiddelen voorkomt en is daarom verkrijgbaar is als voedingssupplement. Vitamine D wordt ook geproduceerd wanneer ultraviolette stralen van zonlicht je huid. Daarom wordt vooral extra inname in herfst en winter vaak aanbevolen.

Eerder bevestigde een meta-analyse uit 2017 van 25 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken met meer dan 11.000 deelnemers dat vitamine D-suppletie acute luchtweginfecties kan voorkomen. Het is zeer waarschijnlijk dat vitamine D ook een beschermende rol speelt bij Sars-CoV-2-infecties.

De meeste mensen weten dat vitamine D essentieel is voor de gezondheid van botten en spieren. Uit deze 2017 studie is ook gebleken dat het het lichaam helpt bij het bestrijden van acute luchtweginfecties, die jaarlijks wereldwijd verantwoordelijk zijn voor miljoenen sterfgevallen.

Wat vonden de onderzoeker bij de Covid19 patiënten?

Gemiddeld meet de bevolking van Spanje, Italië en Noord Europa voor vitamine D fors beneden de gewenste hoeveelheid

Concluderend vonden de onderzoekers significante relaties tussen vitamine D-spiegels en het aantal gevallen van COVID-19 en vooral de mortaliteit veroorzaakt door deze infectie. De meest kwetsbare bevolkingsgroep voor COVID-19 is ook degene met het grootste tekort aan vitamine D. Van vitamine D is al aangetoond dat het beschermt tegen acute luchtweginfecties en het is veilig gebleken. De onderzoekers zijn van mening dat ze vitamine D-suppletie kunnen adviseren ter bescherming tegen COVID-19-infectie.

Dit is pas het laatste in een reeks recente onderzoeken die vitamine D-tekort als een risicofactor hebben geïdentificeerd. Een analyse uitgevoerd door onderzoekers uit de Filippijnen van COVID-19-patiënten uit drie ziekenhuizen in Zuid-Aziatische landen toonde aan dat kritieke gevallen 19 keer meer kans hadden bij mensen met vitamine D-tekort.

Vitamine D gebruik om het coronavirus op afstand te houden

De meeste volwassenen hebben ongeveer 600 IE (internationale eenheden) vitamine D per dag nodig, terwijl ouderen (ouder dan 70 jaar) wordt geadviseerd om 800 IE per dag in te nemen.

We krijgen onze vitamine D niet alleen van wat we eten, maar ook van ons eigen lichaam wanneer het in contact komt met zonlicht. Een goed vitamine D-rijk dieet kan melk en andere zuivelproducten, sinaasappelsap, ontbijtgranen, sardines en andere visproducten bevatten die een hoog gehalte aan vitamine D bevatten.

Aangezien de meeste landen over de hele wereld nu in lock down zijn, zitten mensen vaker thuis. Daarbij wordt de blootstelling aan zonlicht tot een minimum beperkt. Daarom moeten mensen van alle leeftijden vitamine D aanvullen, vooral ouderen.

Vitamine D bestellen

Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Onderzoek :
The role of Vitamin D in the prevention of Coronavirus Disease 2019 infection and mortality

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *