Wetenschappelijk onderzoek: gezichtsmaskers verminderen blootstelling luchtweginfecties, ook zelfgemaakte

Zelfs een zelfgemaakt masker vermindert het risico op luchtweginfecties. Het gaat dan om RISICO verminderen. Dus geen 100% bescherming. Dat is logisch.
Maskers helpen onder andere dat bij kuchen de uitstoot minder ver komt. Het voorkomt geen inademing virus maar kan wel tegen druppels op je gezicht bij de mondomgeving helpen.

Dit onderzoek is gedaan vanwege een potentiële grieppandemie

Dit onderzoek is gedaan vanwege een potentiële grieppandemie. Men was in 2008 bang dat de Mexicaanse griep zou uitmonden in een grieppandemie.

Momenteel zien we geen enkele reden om aan te nemen dat qua gezichtsbescherming maatregelen bij het Corona Covid-19 virus anders zouden moeten zijn. Wij begrijpen dan ook niet waarom  bij de Corona Covid-19 grieppandemie de mondkapjes en gezichtsmaskers volgens het RIVM niet zinvol zijn, terwijl die blijkbaar wel werken bij verplegend personeel die de corona patiënten verplegen.

Doel onderzoek is regeringen adviseren hoe middelen te gebruiken

Doel van het onderzoek was om regeringen beter te kunnen te adviseren bij beslissingen hoe ze de beschikbare middelen het beste kunnen gebruiken om hun volk te beschermen tegen ernstige ziekte en dood. En om de gezondheids- en sociale effecten voor de samenleving als geheel te verzachten.

Het is natuurlijk ook niet voor niets dat verplegend personeel bij de behandeling van corona patiënten mondkapjes en gezichtsmaskers en beschermende pakken dragen.

Belangrijkste bevindingen en conclusie onderzoek

Alle soorten maskers verminderden de aerosolblootstelling, maar met een hoge mate van individuele variatie. Persoonlijke maskers waren efficiënter dan chirurgische maskers, die efficiënter waren dan zelfgemaakte maskers. Kinderen waren, ongeacht het type masker, minder goed beschermd. Bescherming naar buiten was minder effectief dan bescherming naar binnen .

Elk type maskergebruik zal de virale blootstelling en het infectierisico op populatieniveau verminderen. Zelfs bij een onvolmaakte pasvorm en een onvolmaakte hechting.

Mondkapjes en maskers helpen alleen bij goed handen wassen

Goede betaalbare drielaags mondkapjes kun je kopen bij Balthasar Protect.

Beschermende mondkapjes en ook doorzichtige gezichtsmaskers zijn onder andere ook te bestellen  via China Aliexpress.  Mondkapjes zijn te bestellen bij drogisterij.net : Mondkapjes 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd

Beschermende mondkapjes en gezichtsmaskers helpen alleen bij goed handen wassen. De buitenkant van de mondkapjes / maskers vangen het virus op. Dus na afdoen van het masker of kapje , direct wegwerpkapjes weggooien, en plastic maskers met een sopje schoonmaken. Ook hierna je handen schoonmaken. Zorg dat je handen schoon zijn wanneer je het masker / kapje opzet.
Wat is de juiste manier om maskers te dragen en weg te gooien?

Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel op Alcohol doekjes. Om  besmetting op of in het mondkapje te voorkomen.

Handleiding : Hoe draag je een mondkapje?

Hieronder een instructievideo van de WHO

Lees over het onderzoek in de US National Library of Medicine National Institutes of Health :
Professionele en zelfgemaakte gezichtsmaskers verminderen de blootstelling aan luchtweginfecties onder de bevolking

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Balthasar Protect is specialist in anti virus beschermings-middelen. En levert producten aan particulieren en groot aantal ziekenhuizen en zorginstellingen.

  • Drielaags mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *