Werkzaamheid Oxford AstraZeneca coronavirus vaccin

 

Het vaccin biedt 60% van de mensen van 18 jaar en ouder bescherming tegen de ziekte na besmetting door het virus.  Het vaccin biedt 85% bescherming tegen ernstigste verschijnselen bij mensen die toch ziek worden.  De werkzaamheid van het vaccin bij oudere leeftijdsgroepen kon niet goed worden beoordeeld wegens te weinig deelnemers van die leeftijd. Het is nog niet duidelijk hoe goed dit vaccin voorkomt dat je het coronavirus nog kan doorgeven aan anderen.

Het vaccin voor AstraZeneca is toegelaten in de EU voor gebruik bij volwassenen tussen de achttien en zestig jaar.

Hoe werkt het vaccin?

Het vaccin van AstraZeneca maakt gebruik van een verkoudheidsvirus dat bij chimpansees voorkomt. Dit verkoudheidsvirus is zo veranderd dat het zich niet kan vermenigvuldigen en je niet ziek kan maken.

Ook is ervoor gezorgd dat het virus in het vaccin zo is aangepast dat, als het virus is ingespoten, dit ervoor zorgt dat je lichaam kleine stukjes van het coronavirus gaat aanmaken. Van deze stukjes kun je geen COVID-19 krijgen. Maar deze stukje trainen je immuunsysteem om het coronavirus snel onschadelijk te maken. Dus mocht een besmetting met corona gebeuren, dan kan je lichaam zich daartegen verdedigen.

Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen?

Mensen die het AstraZeneca-vaccin krijgen, hebben vooral last van pijn op de plek van de prik, vermoeidheid en een koortsachtig gevoel. De bijwerkingen zijn meestal mild en houden doorgaans zo’n twee à drie dagen aan.

De resultaten van het onderzoek

De resultaten tonen aan dat het vaccin effectief is tegen COVID-19, met in het bijzonder geen ernstige infecties en geen ziekenhuisopnames in de vaccingroep. Het vaccin is ook veilig en wordt goed verdragen, dat geldt ook voor de oudere doelgroep.

Twee verschillende doseringsregimes

De onderzoeken van dit vaccin tegen SARS-CoV-2 heeft twee verschillende doseringsregimes, resulterend in een gemiddelde werkzaamheid van 70,4%.

  • Onderzoekers tonen de algehele werkzaamheid van het vaccin aan van 70,4% op basis van een gepoolde analyse van een regime met twee doses
  • Geen ziekenhuisopnames of ernstige ziekte waargenomen bij de gevaccineerde groepen vanaf drie weken na de eerste dosis
  • Werkzaamheidsresultaten zijn gebaseerd op gegevens van 11.636 vrijwilligers in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië

De werkzaamheidsgegevens zijn gebaseerd op 11.636 vrijwilligers in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië, en gecombineerd over drie groepen gevaccineerde mensen. Twee groepen die een standaarddosis primovaccinatie kregen, gevolgd door een standaard dosis boostervaccinatie en één groep (alleen in het VK) die kregen een primevaccinatie met een lage dosis, gevolgd door een standaardvaccinatie.

De gepoolde analyse in de studie toont aan dat de algehele werkzaamheid van het vaccin ten minste 14 dagen na de tweede dosis 70,4% was; de subgroepen met standaarddosis / standaarddosis lieten 62,1% werkzaamheid zien, en met de subgroep met lage dosis / standaarddosis 90,0% werkzaamheid. Bij de gevaccineerde groepen werden geen ziekenhuisopnames of ernstige ziekte waargenomen.

Van de 23.848 proefvrijwilligers en meer dan 74.000 ‘persoonsmaanden’ aan veiligheidsopvolging, waren slechts drie van de 175 gemelde ernstige bijwerkingen mogelijk gerelateerd aan het vaccin.

Hiervan werd er één beschouwd als ‘mogelijk gerelateerd’ aan het ChAdOx1 nCoV-19-vaccin, één kwam voor in de controlegroep en een ander geval van ernstige koorts in de gevaccineerde groep werd beschouwd als een verwachte vaccingerelateerde gebeurtenis.

Van de 11.636 vrijwilligers in het VK en Brazilië die in deze eerste analyse van de werkzaamheid zijn opgenomen, bevindt de meerderheid zich in de leeftijdscategorie 18-55 (VK 87% en Brazilië 90%), waarbij degenen van 56 jaar of ouder 12% bijdragen. Aangezien slechts vijf gevallen die in de primaire analyse waren opgenomen, voorkwamen bij degenen die ouder waren dan 55 jaar, kon de werkzaamheid van het vaccin bij oudere leeftijdsgroepen niet worden beoordeeld, maar zal deze worden bepaald in toekomstige analyses nadat er meer gevallen zijn opgetreden in deze leeftijdscategorie.

Kan het vaccin ook asymptomatische ziekten voorkomen?

De onderzoekers onderzochten ook of het vaccin asymptomatische ziekten kan voorkomen. Men vond dat het vaccin met lage dosis / standaarddosis combinatie bescherming kan bieden tegen asymptomatische infectie, maar benadrukken dat deze gegevens zich in een vroege fase bevinden, met een te hoge mate van onzekerheid om er zeker van te zijn dat dit vaccin zal beschermen tegen asymptomatische infectie.

De studie is gepubliceerd in The Lancet

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *