Waarschuw arts bij blauwe plekjes 3 dagen na gekregen corona vaccin

 

Mensen die met het vaccin zijn ingeënt worden aangeraden direct contact op te nemen met een arts als ze drie dagen na de vaccinatie blauwe vlekjes in de huid krijgen (puntbloedingen) of ziekteverschijnselen met daarbij onverwachte of onbekende klachten. Het CBG*  benadrukt dat de kans daarop heel erg klein is en mensen die geen klachten hebben hoeven zich geen zorgen te maken.

* College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Nederland stopt uit voorzorg twee weken met AstraZeneca-vaccinaties

Nederland stopt twee weken uit voorzorg met het vaccineren met het AstraZeneca vaccin, vanwege meldingen van trombose na een prikje. Dat gebeurt t/m zondag 28 maart.

Medicijnautoriteit CBG heeft het tijdelijke stoppen met vaccineren aanbevolen. Minister De Jonge neemt dat advies over.

Er zijn zes meldingen geweest  uit Denemarken en Noorwegen van mogelijke bijwerkingen. Het gaat om ernstige, zeldzame verschijnselen van stolselvorming en een verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) bij volwassenen jonger dan 50 optreden.

Geen soortgelijke gevallen in Nederland

Volgens het ministerie zijn in Nederland momenteel geen soortgelijke gevallen bekend. Het CBG zegt dat er vooralsnog geen verband is aangetoond tussen het vaccin en de meldingen uit Denemarken en Noorwegen. Er wordt op dit moment nader onderzoek gedaan.

Afspraken bij GGD’s afgezegd

Afspraken die al gemaakt zijn voor inentingen met het AstraZeneca-vaccin worden afgezegd. Mensen die al een afspraak hadden staan, krijgen een sms en worden afgebeld.

De GGD’s gebruiken het AstraZeneca vaccin voor het inenten van de zorgmedewerkers in de langdurige zorg. Ook wordt het vaccin via huisartsen ingezet bij mensen van 60 tot en met 64 jaar, mensen met het syndroom van Down en mensen met morbide obesitas. Ook patiënten in de geestelijke gezondheidszorg krijgen het vaccin.

Geen bewijs voor een verhoogd risico

AstraZeneca maakte recent bekend dat er geen bewijs is voor een verhoogd risico op bloedproppen bij mensen die met het vaccin zijn ingeënt. Het bedrijf kwam tot die conclusie na het bestuderen van gegevens van ruim 17 miljoen gevaccineerden in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

Het Europese medicijnagentschap EMA liet eerder ook weten geen aanwijzingen te hebben dat er een verband is tussen het vaccin van AstraZeneca en gevallen van trombose.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *