Waarom vaccinveiligheidsexperts AstraZeneca vaccineren tijdelijk stilzetten in de EU

Stoppen vaccinatie schadelijker dan doorgaan

De schade die wordt veroorzaakt door mensen een vaccin te ontzeggen, zal waarschijnlijk veel groter zijn dan zelfs het ergste scenario mocht er wel een verband met een stollingsstoornis worden  gevonden. Althans dat is de mening van virologen. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Wereldgezondheidsorganisatie hebben daarom landen aanbevolen door te gaan met vaccinaties terwijl ze het probleem onderzoeken.

De beslissing van meer dan 20 Europese landen deze week om tijdelijk te stoppen met het gebruik van AstraZeneca’s COVID19-vaccin heeft geleid tot een kloof tussen vaccin veiligheidsexperts en volksgezondheids functionarissen.

Vaccin veiligheidsexperts, zeggen dat de gevallen van ernstige stolling en bloeding die de pauze veroorzaken alarmerend en ongebruikelijk zijn.  Volksgezondheidsfunctionarissen zijn bezorgd omdat Europa  in de derde golf van de pandemie zit. Een vaccinatiepauze zou een zware tol zou kunnen eisen.

Wetenschappers weten niet of het vaccin het syndroom veroorzaakt

Wetenschappers weten niet of het vaccin het syndroom veroorzaakt, en zo ja, wat het mechanisme is.

De symptomen worden waargenomen bij ten minste 13 patiënten, allemaal tussen de 20 en 50 jaar en voorheen gezond, in ten minste vijf landen. De patiënten, van wie er ten minste zeven zijn overleden, lijden aan wijdverbreide bloedstolsels, een laag aantal bloedplaatjes en inwendige bloedingen – geen typische beroertes of bloedstolsels. Het is een heel bijzonder beeld  dat hematologen nog niet eerder gezien hebben.

Een enigszins vergelijkbare bloedaandoening, immuun-trombocytopenie (ITP) genaamd, is waargenomen bij ten minste 36 mensen in de Verenigde Staten die de Pfizer en Modernavaccins tegen COVID19 hadden gekregen.

In de VS en UK geen extra gevallen bij gevaccineerde mensen

De Amerikaanse Food and Drug Administration zei dat het deze gevallen aan het onderzoeken was, maar zei ook dat het syndroom niet vaker voorkwam bij gevaccineerde mensen dan bij niet gevaccineerden. De vaccinaties in de Verenigde Staten zijn daarom ook doorgegaan. Maar de gevallen die de afgelopen weken in Europa zijn waargenomen, verschillen van ITP, dat de wijdverspreide bloedstolsels mist die de Europese patiënten hebben.

Het Verenigd Koninkrijk, dat het AstraZeneca-vaccin aan meer dan 10 miljoen mensen heeft toegediend, heeft tot dusver geen vergelijkbare clusters van ongebruikelijke stollings- of bloedingsstoornissen gemeld.

Problemen in Europa

In Europa was een 49-jarige verpleegkundige op de intensive care in Oostenrijk een van de eerste gevallen. Ze stierf vorige week aan stollingsstoornissen die culmineerden in interne bloedingen. Een collega in hetzelfde ziekenhuis die het vaccin kreeg, ontwikkelde longembolieën, en lijkt te herstellen. Vergelijkbare symptomen zijn vastgesteld bij vier patiënten in Noorwegen, van wie er twee zijn overleden.

In Duitsland zijn er zeven meldingen van cerebrale veneuze trombose (CVT), waarvan drie met dodelijke afloop, bij patiënten die onlangs waren gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. Bij dit zeldzame type beroerte wordt de ader die bloed uit de hersenen afvoert, geblokkeerd, wat kan resulteren in massale, dodelijke bloedingen in de hersenen. Alle patiënten hadden ook een laag aantal bloedplaatjes. Wat mogelijk een teken is van meer wijdverbreide stolling. Een van deze patiënten had bloedstolsels van top tot teen. De symptomen lijken op een syndroom dat verspreide intravasculaire coagulatie (DIC) wordt genoemd, waarbij bloedstolsels door het hele lichaam worden gevormd, waardoor de bloedplaatjesvoorraad wordt uitgeput, als de bloedstolsels de bloedvaten doen barsten,

Naast de 7 meldingen heeft ook een andere vrouw van boven de 60 heeft in Duitsland binnen enkele dagen na vaccinatie CVT heeft ontwikkeld. Deze patiënt lijkt te lijden aan een andere aandoening die atypisch hemolytisch uremisch syndroom (HUS) wordt genoemd.  Hoewel het op DIC kan lijken, ontwikkelt HUS zich door beschadiging van de vaatwanden. Het wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële toxine, maar kan ook ontstaan ​​door onbekende factoren. Er bestaat een behandeling voor, en de patiënt lijkt goed te reageren op die behandeling.

Duitsland heeft de vaccinaties stopgezet. Alle zeven gevallen van CVT hebben zich tussen 4 en 16 dagen na vaccinatie hadden voorgedaan, terwijl normaal gesproken slechts één geval zou worden verwacht op de 1,6 miljoen mensen die het vaccin kregen.

Een overwegende factor was dat het syndroom zo ernstig en moeilijk te behandelen is, en dat het relatief jonge mensen treft met een laag risico om te overlijden aan COVID-19. Verder worden mensen opgeroepen om onmiddellijk medische hulp in te roepen als ze aanhoudende hoofdpijn of ongebruikelijke blauwe plekken ontwikkelen in de week na vaccinatie.

Die beslissing staat op gespannen voet met EMA, dat zegt dat vaccinaties voorlopig moeten worden voortgezet. Wanneer je miljoenen mensen vaccineert, is het onvermijdelijk dat je zeldzame of ernstige ziektegevallen krijgt die optreden na vaccinatie. Het EMA zal een panel bijeenroepen om uit te zoeken of er een oorzakelijk verband bestaat tussen de vaccinaties en het hoogst ongebruikelijke syndroom. Op dit moment is het bureau er van overtuigd dat de voordelen van het vaccin opwegen tegen de risico’s.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *