Grootschalige Spaans medisch onderzoek naar vitamine D en corona covid?

Er is een nieuwe, grootschalige Spaanse studie die niet alleen een correlatie aantoont, maar ook een oorzakelijk verband tussen een hoge dosis vitamine D-behandeling van in het ziekenhuis opgenomen Covid-patiënten en aanzienlijk verbeterde resultaten voor hun gezondheid. Tot nu toe heeft dit onderzoek weinig media-aandacht gekregen. Vitamine D kan een cruciale rol kan spelen bij de preventie en behandeling van Covid-19. 

De studie is preprint gepubliceerd in The Lancet en laat zien dat er 80 procent minder ziekenhuispatiënten op de intensive care-afdelingen belanden wanneer die werden behandeld met hoge doses vitamine D. Het aantal sterfgevallen nam af met 64 procent. De mogelijkheid dat dit toevallige bevindingen zijn, is oneindig klein, volgens de onderzoekers. Bovendien vond de studie geen bijwerkingen, zelfs niet wanneer deze megadoses op korte termijn aan de ziekenhuispatiënten werden gegeven.

Dat zijn verbazingwekkende cijfers die zouden het verdienen om op de voorpagina’s te staan. Vooral in een tijd waarin politici en artsen onzeker zijn of ze ooit een wondermiddel tegen covid kunnen vinden als er telkens nieuwe virus varianten opduiken. Maar, dit onderzoek is nog niet beoordeeld door vakgenoten. En op sociale media hebben experts nogal wat kritiek geuit.

Wel wordt dit nieuwe onderzoek bevestigd door een eerdere, veel kleinere studie in Cordoba die door vakgenoten is beoordeeld en die op vergelijkbare wijze dramatische, gunstige resultaten voor patiënten liet zien. Naast eerdere onderzoeken en de nieuwe die een oorzakelijk verband aantonen, is er veel indirect bewijs om het gebruik van vitamine D tegen Covid te ondersteunen.

Als vitamine D een genezing kan bevorderen bij mensen die met Covid in het ziekenhuis zijn opgenomen, kan men concluderen dat het zelfs nog effectiever zou moeten werken wanneer het als middel ter voorkoming van ziekte wordt gebruikt. De meeste mensen op de noordelijke breedtegraden zouden gedurende het grootste deel van het jaar vitamine D in aanzienlijke hoeveelheden moeten innemen – ruim boven de huidige, verouderde 400 IE die vaak wordt aanbevolen.

Jarenlang hadden beperkte onderzoeken – waarvan Big Pharma geen interesse toonde om uit te breiden – aangetoond dat vitamine D zowel nuttig was bij het afweren van luchtweginfecties als bij de behandeling van een breed scala aan chronische auto-immuunziekten zoals diabetes en multiple sclerose door het verminderen van ontstekingsreacties van het soort dat in het ziekenhuis opgenomen Covid-patiënten vaak overweldigt.

De rol van vitamine D – die door zonlicht in de huid wordt geproduceerd – had voorop moeten staan ​​bij medisch onderzoek voor Covid, aangezien de aanwezigheid van de ziekte, net als bij andere luchtweginfecties, lijkt af te nemen tijdens de zonnige zomermaanden, en pieken in de winter.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *