Waar komt het corona covid-19 virus vandaan?

Waar komt het virus vandaan?

Eind december informeerden volksgezondheidsfunctionarissen uit China de Wereldgezondheidsorganisatie dat ze een probleem hadden: een onbekend, nieuw virus veroorzaakte een longontstekingachtige ziekte in de stad Wuhan. Ze ontdekten al snel dat het een coronavirus was en dat het zich snel verspreidde door en buiten Wuhan.

Van dieren naar mensen

Coronavirussen komen veel voor bij alle soorten dieren en soms kunnen ze evolueren naar vormen die mensen kunnen infecteren. Sinds het begin van de eeuw zijn twee andere coronavirussen naar de mens gesprongen, waardoor de SARS-uitbraak in 2002 en de MERS-uitbraak in 2012 zijn veroorzaakt.

Wetenschappers denken dat dit nieuwe virus begin december voor het eerst op mensen kon springen. Het leek oorspronkelijk alsof het virus mensen voor het eerst infecteerde op een vismarkt in Wuhan en zich van daaruit verspreidde. Maar een analyse van vroege gevallen van de ziekte, gepubliceerd op 24 januari, wees uit dat de eerste patiënt die ziek werd geen contact met de markt had. Deskundigen proberen de uitbraak nog steeds te traceren tot aan de bron.

Vermoedelijk afkomstig van vleermuizen

Het type dier waarvan het virus afkomstig is, is niet duidelijk, hoewel uit één analyse bleek dat de genetische sequentie van het nieuwe virus voor 96 procent identiek is aan één coronavirus in vleermuizen. Zowel SARS als MERS zijn ontstaan ​​in vleermuizen.

COVID-19

De WHO noemde de ziekte veroorzaakt door het coronavirus COVID-19 – “co” en “vi” voor coronavirus, “d” voor ziekte en “19” voor het jaar waarin de ziekte zich voordeed.

De symptomen van COVID-19 varieerden van mild, zoals bij verkoudheid, tot ernstig. Ongeveer 80 procent van de bevestigde gevallen is mild – tenminste 80 procent van de gevallen die we kennen. Het is nog steeds mogelijk dat er veel meer milde gevallen van de ziekte zijn die niet zijn gemarkeerd, waardoor het percentage ernstige gevallen zou afnemen. Bij ongeveer 15 procent van de mensen is de ziekte ernstig genoeg dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, en ongeveer 5 procent van de gevallen is kritiek. Het lijkt erop dat ongeveer de helft van de mensen met kritieke gevallen van de ziekte eraan sterft.

Tot nu toe sterft 2 of 3 procent van de mensen die ziek worden met COVID-19, hoewel het te vroeg is om het met zekerheid te zeggen. Die cijfers kunnen ook veranderen naarmate de uitbraak vordert. Ter vergelijking: 14 tot 15 procent van de mensen die ziek werden van SARS, stierf.

Mensen zijn vermoedelijk al besmettelijk voordat ze ziek zijn

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer mensen met COVID-19 besmettelijk worden of hoelang besmettelijk is. Uit een onderzoek onder negen mensen in Duitsland met milde gevallen van de ziekte bleek dat ze al vroeg in de loop van de ziekte een hoog virusgehalte in hun keel hadden, voordat ze zich erg ziek voelden. Dat kan betekenen dat mensen het virus kunnen verspreiden voordat ze weten dat ze het hebben.

Chinese functionarissen hebben gezegd dat ze gevallen hebben gezien waarin mensen met het virus anderen besmetten voordat ze symptomen begonnen te vertonen. Uit onderzoek uit China bleek dat mensen zonder symptomen nog steeds een hoog virusgehalte in hun keel en neus hebben, dus ze kunnen het doorgeven als ze hoesten of niezen. In één geval bleek een familie in Anyang, China ziek te worden door een asymptomatisch familielid, volgens een onderzoek in The Journal of the American Medical Association. Een cluster van gevallen in Massachusetts lijkt te zijn veroorzaakt door mensen die het virus verspreidden terwijl ze asymptomatisch waren. Voorlopig onderzoek suggereert dat asymptomatische overdracht regelmatig plaatsvindt, waardoor de verspreiding van het virus gecompliceerder wordt.

Elke zieke zal gemiddeld tussen de 1,4 en 2,5 extra mensen infecteren, zegt de WHO, hoewel dat een vroege schatting is. Andere teams van onderzoekers hebben hun eigen schattingen gepubliceerd, waarvan de meesten zeggen dat een zieke gemiddeld ongeveer twee of drie mensen zal infecteren.

Sociale afstand vertraagt de uitbraak

Een van de beste manieren om de verspreiding van een uitbraak te vertragen, is door weg te blijven van andere mensen, ook wel ‘sociale afstand’ genoemd. Dat geeft een virus minder kans om van persoon naar persoon te springen. Die maatregelen helpen de impact van een uitbraak af te zwakken door het virus te vertragen. Als er minder mensen tegelijk ziek worden, is het voor zorgverleners gemakkelijker om iedereen goede zorg te geven.

Ibuprofen en naproxen bij covid-19 coronavirus

Het klopt niet dat het innemen van ibuprofen een besmetting met het coronavirus zou verergeren. Dat wordt zo nu en dan onterecht beweerd. Ook Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg aan de Universiteit van Utrecht, maakt duidelijk dat dergelijke pijnstillers NIET een corona besmetting verergert. Onderwijl is bevestigt door diverse binnenlandse en buitenlandse experts dat geen enkele pijnstiller de infectie bevordert.

Naproxen en ibuprofen behoren tot dezelfde groep pijnstillers. Ze werken koortsverlagend en helpen om de symptomen bij lichte klachten te bestrijden.  Maar er bestaat nog geen goed medicijn is tegen het coronavirus.  Naproxen (Aleve) werkt snel en het langst.

Er zijn van Aleve met Naproxen twee sterkten te koop :
De lichtere variant = Aleve Classic 220mg Tabletten
De zwaardere variant = Aleve Select 275mg Tabletten

Wij raden vooral naproxen aan. Omdat dit middel het langste werkt (12 uur).  Maar ibuprofen  (8 uur goed werkend) is ook prima. Af te raden is om diclofenac te kopen. Want dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en maagdarmbloedingen verhoogt in vergelijking met ibuprofen of naproxen.

Lees hier meer over deze producten in het artikel : Diclofenac/Voltaren geeft meer hart- en maagdarmproblemen dan andere pijnstillers.


Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *