ViroMed VirX antivirale neusspray virusblocker & corona viruskiller

Antivirale neussprays kunnen virussen onschadelijk maken


Uit onderzoek blijkt dat voor airborne virussen de neus de belangrijkste toegangsweg tot ons lichaam is. Daarom is het zinvol om in de neus bescherming tegen in de lucht zwevende virussen aan te brengen. Naast antivirale neusspray is ook voor het aanbrengen hiervan je neus reinigen door spoelen met zout water is zinvol. (lees ook Spoelen van je neus met extra sterk zout helpt tegen corona en andere virussen).

Antivirale neussprays kunnen virussen zoals verkoudheids- en griepvirussen onschadelijk maken. Dat is voor verschillende neussprays aangetoond. Voor een aantal is in onderzoeken zelfs aangetoond dat het bescherming tegen Covid19 kan geven.
Dit soort antivirale neusspray bevat extra stoffen die virussen tegenhouden en zo bescherming kunnen bieden.

VirX = Enovid
VirX is de naam die in Europa gegeven is voor de anti-virus neusspray die wereldwijd beter bekend is onder de naam Enovid. Het is ontwikkeld door Israël en Canada en wordt in Israël geproduceerd (en verkocht) door het bedrijf Sanotize.   (Kleur verpakking Engelstalig blauw en rood, Duitstalig Groen en rood).

De VirX™/Enovid Neusspray is makkelijk te gebruiken en vermindert het risico op infectie door virussen, waaronder het corona virus.

VirX neusspray kan de weg van het virus naar de longen stoppen. De moleculen die deze spray afgeeft zorgt ervoor dat de kans dat  virussen ons  infecteren wordt verkleind. Natuurlijk is het geen geneesmiddel, omdat de bescherming ervan slechts tijdelijk is. Maar het werkt wel antiviraal en verhindert dat virussen menselijke cellen kunnen binnendringen. VirX is geen vervanging van een mondkapje.

Hoe gebruik je VirX

Het beste is het gebruik te preventief starten. Vooral wanneer je grotere kans loopt op besmetting, bijvoorbeeld bij evenementen bezoeken.

Producteigenschappen:
25 ml / 200 sprays (Eén verpakking is goed voor ongeveer 1 a 2 maanden).

Ik (schrijver van dit artikel) heb het zelf besteld via de Duitse Amazone website. Het werd 1 dag later bezorgd omdat het verzonden werd door de Nederlandse distributeur.

Hoe te gebruiken voor dagelijkse bescherming
2-3 keer per dag aanbrengen (2 verstuivingen per neusgat bij elk gebruik), voor en na vermoedelijke blootstelling aan virussen in risicovolle omgevingen (openbaar vervoer, kinderdagverblijven, gezondheidszorginstellingen, winkelcentra, sportevenementen enz.).

Hoe te gebruiken na mogelijke blootstelling
Na een potentiële blootstelling – maximaal 5-6 keer per dag gebruiken (2 verstuivingen per neusgat tijdens elk gebruik). Mocht je besmet blijken, dan blijven herhalen, minimaal zolang je positief test.

Ik (schrijver van dit artikel) heb geen probleem met het gebruik. Sommige mensen vinden het wat prikkelen bij inspuiten. Bij mij en mijn vriend is dat niet het geval.

Hoe werkt VirX?

VirX Neusspray creëert een mechanische beschermende barrière die het binnendringen van virussen buiten de neusholte voorkomt. De zure pH vormt de chemische beschermende barrière die verder wordt versterkt door de productie van stikstofmonoxide in de neusspray, waardoor een vijandige omgeving ontstaat waarin de virale activiteit verder wordt geremd.

Het actieve principe van deze neusspray is gebaseerd op een mengsel van  4 stoffen die elk een eigen werking hebben:

  1. Carrageen
  2. Hydroxypropylmethylcellulose (HPMC)
  3. Stikstofmonoxide (NO)
  4. Citroenzuur

Carrageen
Iota-carrageen is een voorbeeld van een barrièrevormend ingrediënt dat enige effectiviteit heeft getoond. Uit een onderzoek onder bijna 400 gezondheidswerkers in Argentinië bleek dat 1 procent van degenen die een neusspray met jota-carrageen gebruikten, besmet raakte met Covid, vergeleken met 5 procent van de mensen die een placebospray gebruikten. Door een elektrostatische interactie voorkomt carrageen dat virussen zich hechten aan receptoren op de slijmvliescellen en deze infecteren.  In een laboratorium onderzoek is de werking van carrageen getest met verschillende varianten corona-virus.

HPMC
De stof hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) kan een beschermende film vormen en de virussen “inkapselen”, waardoor ze niet kunnen binnendringen.

Citroenzuur
Het citroenzuur kan de pH in het neusslijmvlies iets veranderen, waardoor het voor virussen moeilijker wordt om te overleven.

Stikstofmonoxide
Stikstofmonoxide is misschien wel het best bestudeerde antimicrobiële middel. Aanvankelijk werd het getest als behandeling voor Covid; Uit onderzoek in Engeland en onderzoek in India is gebleken dat een neusspray met stikstofmonoxide de hoeveelheid virus bij mensen met milde infecties sneller verlaagt dan een placebo. Uit een onderzoek in thailand bleek dat VirX/Enovid ook preventief werkt.

Stikstofmonoxide (NO) gebruikt een chemisch proces (nitrosylatie) om bepaalde aminozuren en daarmee de functie van het spike-eiwit te veranderen, zodat het virus niet langer infectieus is. De NO-neusspray bestrijdt ook virussen die de cellen al hebben geïnfecteerd. NO (stikstofmoonoxide) wordt door het menselijk immuunsysteem gebruikt om infecties te bestrijden en wordt hiertoe ook door de neus zelf gemaakt. NO wordt ook gebruikt in de lucht bij te vroeg geboren baby’s in het ziekenhuis, die een nog onvoldoende werkend immuunsysteem hebben. Snel na een besmetting gebruiken (en herhalen) is daarom ook zinvol.

Verschillende onderzoeken

Nadat de beschermende werking van deze neusspray tegen Covid werd aangetoond in het laboratorium en daarna in een onderzoek bij muizen, is ook de beschermende werking bij mensen aangetoond. Het wetenschappelijk onderzoek over NO-neusspray is gepubliceerd in de Lancet:
SARS-CoV-2 accelerated clearance using a novel nitric oxide nasal spray (NONS) treatment: A randomized trial.

NO (stikstofmoonoxide) wordt door het menselijk immuunsysteem gebruikt om infecties te bestrijden. NO wordt o.a. in je neus aangemaakt en zal alleen je longen bereiken wanneer je door je neus ademt en niet door je mond. Naast in je neus kan het zo ook in de longen beschermend werken.

Video met uitleg over het onderzoek door Dr.  Irminne van Dyken

Het in dit onderzoek gevonden bewijs ondersteunt de hypothese van het gebruik van NO om het verminderen van SARS-CoV-2 in de neusholte te versnellen. Dit verkort de duur van de COVID-19-besmettelijkheid en mogelijk ook het aantal ziekenhuisopnames, en vermindert de ernst van de ziekte en de overdracht van ziekten. De bevindingen uit dit onderzoek kunnen worden gebruikt als ondersteunend bewijs voor het gebruik van NO-neusspray (NONS) bij patiënten met recente infecties om hun risico op ziekteprogressie te verminderen.

Onderzoek onder studenten in Thailand
Uit een onderzoek onder studenten in Thailand bleek dat, na blootstelling aan Covid, 6 procent van de mensen die de spray gebruikten uiteindelijk positief testte, vergeleken met 26 procent van de mensen die de spray niet gebruikten. Epidemiological Analysis of Nitric Oxide Nasal Spray (VirX™) Use in Students Exposed to COVID-19 Infected Individuals .

Meerjarig onderzoek
Op dit moment vindt er een meerjarig onderzoek met 13 000 proefpersonen plaats om de effectiviteit van VirX/Enovid. Men verwacht dat deze studie in 2024 zal worden afgerond. Nitric Oxide Nasal Spray (NONS) as Prevention for Treatment of Individuals at Risk of Exposure to COVID-19 Infection.

Stikstofmonoxide heeft antiviraal effect

Een belangrijk artikel uit 2005, gepubliceerd kort na het uitbreken van SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus), meldde dat stikstofmonoxide de replicatiecyclus van het virus remt.

De onderzoekers ontdekten dat stikstofmonoxide de replicatie van het virus tijdens de vroege stadia van infectie remt. Stikstofmonoxide remt de virale eiwit- en RNA-synthese. Dit zijn essentiële stadia van virale reproductie in SARS.

Stikstofmonoxide wordt geproduceerd in de neusbijholten. Dat zijn met lucht gevulde ruimtes die de neusholte omringen. Als we door de neus  ademen, Kan daar aangemaakte stikstofmonoxide ziekteverwekkers bestrijden.

Nitric Oxide Inhibits the Replication Cycle of Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus (2005).

Dual effect of nitric oxide on SARS-CoV replication: viral RNA production and palmitoylation of the S protein are affected (2009)

Bewijs bij griep
Door de neus ademen is een gezonde gewoonte en die ook nuttig is bij de genezing van griep. Omdat normale neusademhaling ons helpt stikstofmonoxide te gebruiken dat in onze sinussen wordt gegenereerd.
Evidence for the cure of flu through nose breathing

TIP Video : hoe spuit je neusspray op de juiste manier

Jammer genoeg is VirX/Enovid niet in Nederland te koop. Wel wordt een andere virusremmende neusspray in ons land verkocht.

Humer stop virus is een dergelijke neussrpay en kun je o.a. bestellen bij Bol.

 

 

 

 

 

Artikelen over de VirX/Enovid neusspray:

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *