Veel long-COVID-patiënten hebben aanhoudende ontstekingen, blijkt uit onderzoek

Volgens een nieuwe studie van het Allen Institute en het Fred Hutchinson Cancer Center zou een overactieve ontstekingsreactie aan de basis kunnen liggen van veel Long COVID-gevallen.

Bij de patiënten die ziek werden en daarna volledig herstelden, nam het  ontstekingsniveau eerst toe terwijl hun lichaam de ziekte bestreed. Daarna  daalden dat weer naarmate ze beter werden. Bij degenen met een Long COVID zijn de niveaus nooit meer gedaald. 

Kijkend naar eiwitten die in het bloed circuleren, vonden de wetenschappers een reeks moleculen die verband houden met ontstekingen die alleen aanwezig waren bij een subgroep van patiënten met Long COVID en niet werden gezien bij degenen die herstelden van hun ziekte. De onderzoekers publiceerden  een artikel over hun bevindingen in het tijdschrift Nature Communications: Persistent serum protein signatures define an inflammatory subcategory of long COVID.

In het bijzonder wijzen de bloedmarkers die zijn ontdekt in deze subgroep van patiënten met “inflammatoire Long COVID”, zoals de wetenschappers het noemen, op een soort ontsteking die vergelijkbaar is met die bij auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis. Dit soort ontsteking kan worden behandeld met een bestaande groep geneesmiddelen die JAK-remmers worden genoemd, althans in het geval van reumatoïde artritis (het is nog niet lang getest op COVID).

Patiënten met niet-inflammatoire Long COVID zouden als oorzaak permanente orgaan- of weefselschade kunnen hebben als gevolg van hun ziekte. Dat zou een heel andere behandeling vereisen dan mensen met een hoge mate van ontsteking.

De wetenschappers zagen ook dat deze twee groepen niet alleen op basis van symptomen te onderscheiden zijn. Als ontstekingsremmende medicijnen effectief blijken te zijn bij de behandeling van inflammatoire Long COVID, moeten patiënten eerst worden gescreend om te bepalen welke vorm van Long COVID ze hebben.

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *