Vaccins, booster en omikron corona virus variant

Belangrijk Brits onderzoek naar Omikron laat voor het eerst duidelijker zien hoe besmettelijk deze variant is. De afname van vaccin effectiviteit is veel groter dan wat we zagen bij Delta, vermoedelijk door immuunontduiking waardoor de kans op doorbraakinfecties groter is. Goed nieuws is dat boosters veel van dat verlies in vaccin effectiviteit lijken te verzachten, waardoor de vaccin effectiviteit teruggaat naar pre-boosterniveau.

De probleemsituatie in Nederland

Het probleem in Nederland is deels ontstaan doordat de ziekenhuizen en IC’s nog vol liggen door mensen die ziek zijn geworden van de Delta variant.  Praktisch gezien zitten we eigenlijk al op code zwart, veel te veel mensen die echt in het ziekenhuis horen worden naar huis gestuurd.

Daar komt bovenop dat de Omikron variant is zo besmettelijk dat door dit virus zonder extra maatregelen in korte tijd dramatisch veel nieuwe besmettingen, zieken en overlijdens zal toenemen. Zelfs als Omikron milder zou zijn en minder vaak ziekte veroorzaakt wordt zal de enorme besmettelijkheid tot veel te hoge aantallen besmettingen, en daardoor te veel ziekenhuisopnames leiden. Onderzoeken in de UK laten zien dat qua ziektebeeld Omikron niet veel zal verschillen van die Delta variant. Maar de tijd is te kort om hier definitieve uitspraken over te doen.

Extra nadelige factoren zijn dat de hele zorgketen al is uitgewoond. Belangrijkste oorzaak daarvan is het sturen door onze regering op ziekenhuisopnames en IC-bezetting in plaats van op besmettingen. En daar boven op nog extra late reactie en acties van onze regering. Het komt er op neer dat onze regering telkens de adviezen van de WHO in de wind slaat en buitenlandse onderzoeken negeert. Juist snel genomen strenge maatregelen direct bij stijging van de besmettingen duren relatief kort, zorgen voor minder economische schade, minder zieken en doden.

Bron en contactonderzoek wordt al een hele tijd niet meer gedaan. Ook de  sequencing capaciteit om mutanten op te sporen is een lachertje vergeleken met de UK en Denemarken. Ook de slechte crisiscommunicatie en slecht voorlichting zorgt voor onbegrip en helpt mee aan de demotivatie voor maatregelen.

Vaccin of lockdown zijn niet enige keuze

Het vervelende is dat het lijkt alsof de regering alleen vaccins en de lockdown als enige keuze hebben tegen het virus.  BCO is non-existent. Onze sequencing capaciteit een lachertje vergeleken met UK en Denemarken.

Aanscherpen  van de quarantaineregels, meer testen en traceren, overal mondneusmasker, FFP2 voor de zorg, thuiswerken, serieus werk maken van goede ventilatie, aan al deze mogelijkheden daar ontbreekt het in Nederland.

Het zou zinvol  zijn dat de branches die slachtoffer van het gammele Nederlandse beleid zijn druk zouden gaan uitoefenen voor het invoeren van andere hierboven beschreven ondersteunende maatregelen en betere handhaving, in plaats van telkens om minder maatregelen voor henzelf te vragen.

Na booster neemt bescherming tegen Omikron toe

Het was al bekend dat boosters goed tegen Delta werken en zelfs beter en langduriger dan 2 prikken. Wat Omikron betreft : bij 2x Pfizer vaccinatie daalt bescherming  tegen symptomatische infectie tot 7,9 % na 6 maanden; bij 2x Astra  Zeneca tot 3,3 %. Er is in de praktijk eigenlijk  geen bescherming tegen infectie. Na booster neemt de bescherming tegen omikron besmetting toe tot pakweg 75%. Vroege boostervaccinatie lijkt verstandig en waarschijnlijk noodzakelijk.

Onderzoek uit de VS

Onderzoekers zagen duidelijke verschillen tussen de variantstammen die ze hebben getest, waarbij Omicron een groter vermogen vertoonde om cellen te infecteren dan enige andere variant.

Echt verrassend was dat een mRNA-booster een enorm verschil maakte in het vermogen van mensen om Omicron te neutraliseren.

mRNA-1273 (moderna vaccin),    BNT162b (Pfizer vaccin),    Ad26.COV2 (Janssen vaccin)
Omikron ziet er anders uit en heeft andere eigenschappen

Ondanks dat het Omikron er anders uitziet en andere eigenschappen heeft door mutaties betekent dit niet dat dit virus helemaal niet wordt herkend wordt door ons immuunsysteem. Er zijn wel meer antistoffen nodig om Omikron voldoende te remmen en besmetting te voorkomen. De booster is nodig om een voldoende hoge hoeveelheid antistoffen te krijgen als de vaccinatie al even geleden is. Ook activeert een booster je immuunsysteem extra.  Ook heeft het vaccin nog steeds effect op de afweer tegen Omikron door T-cellen (nog belangrijker bij voorkomen ernstige ziekte).

Het is te vroeg om uitgebreid de bescherming tegen ernstige ziekten te meten, maar met eerdere varianten van het virus is de bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden grotendeels behouden gebleven. Het is te  hopen dat dit nog steeds opgaat. Vaccin effectiviteit kun je pas echt meten als je genoeg zieke mensen hebt van alle leeftijden. Maar je kunt wel een indruk krijgen uit studies waarbij je de immuniteit van mensen meet. En die laten zien dat de booster de hoeveelheid antistoffen verhoogt, ook tegen omicron.

Een UK studie vindt geen bewijs dat Omicron minder ernstige klachten geeft  dan Delta. Dat is beoordeeld aan de hand van het percentage positief geteste mensen dat symptomen meldt, of het percentage gevallen dat na infectie ziekenhuiszorg zoekt. In Engeland neemt het aantal ziekenhuisopnames toe.

Effectiveness of COVID-19 vaccines against the Omicron (B.1.1.529) variant of concern

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Eén gedachte over “Vaccins, booster en omikron corona virus variant”

  1. Ik ben geen ontkenner en ook geen vaccin weigeraar, maar als je dit artikel nu terug leest, wat een voorbarig paniekverhaal zeg… We zitten nu halverwege januari. De besmettingen gaan behoorlijk hard, maar de ziekenhuisopnames en ook aantal doden neemt enorm terug. Daar waar eerst alle zogenaamde onderzoeken vooral ontrustende uitkomsten had, zijn de nieuwere onderzoeken vrijwel alleen nog maar positief, zij het gematigd. Ook een booster voor iedereen lijkt nu compleet voorbarig. Eigenlijk is het best beschamend hoe er bij deze variant compleet op paniek is aangestuurd om mensen maar te laten boosteren. Met een schot hagel op een virus en men wist eigenlijk nog niks. Toch wees veel erop dat deze variant besmettelijker was, maar ook veel milder en dat blijkt nu ook wel, gezien de cijfers. Ook een lockdown is nu niet meer te verdedigen, gezien de cijfers ondanks maatregelen toch stijgen, maar de ziekenhuisopnames flink dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *