Uitleg waarom Covid nooit een griepje of verkoudheid zal worden

Veel reguliere berichtgeving heeft zich gericht op de ‘verkoudheidachtige’ symptomen van covid.  Er wordt meestal nagelaten om echt het verschil tussen de feitelijke ziekte en de symptomen ervan duidelijk te maken.

De covid is een griepje mythe

De covid is een griepje mythe heeft nu zijn weg gevonden tot diep in de samenleving. Met griepje wordt dan over het algemeen verkoudheid bedoeld. (en niet een echte zware griep infectie)

Covid zal nooit een verkoudheid kunnen zijn

De realiteit is dat covid nooit verkouden kan zijn, nooit.  Als covid hier over een paar honderd jaar is, zal het nog steeds geen verkoudheid zijn.

Dat komt omdat Covid de cellen in het menselijk lichaam op een heel andere manier infecteert dan andere virussen die verkoudheid veroorzaken.

Coronavirussen en rhinovirussen  en ACE

Coronavirussen en rhinovirussen zijn de twee belangrijkste virussen die verkoudheden en griepachtige symptomen veroorzaken. Deze virussen komen het lichaam binnen door zich te binden aan cellen in de neus, waarbij ze voornamelijk de bovenste luchtwegen infecteren en, zeldzamer, ook de onderste luchtwegen (longen).

Het punt is dat van de honderden en honderden verschillende corona- en rhinovirussen er slechts drie zijn die zich hechten aan een enzym dat in cellen in het hele lichaam wordt aangetroffen – en Sars1 en Sars2 (het virus dat covid veroorzaakt) zijn er twee van.

Het enzym staat bekend als ACE2 wordt gemaakt door cellen die in vrijwel al onze organen leven. En komt dus voor in verschillende soorten cellen die zich door het hele menselijke lichaam bevinden. ACE2 bevindt zich aan de oppervlakte van menselijke cellen.

De ACE2 binding van het virus is een probleem

De meeste verkoudheidsveroorzakende virussen hebben maar een paar toegangswegen en zijn over het algemeen beperkt zijn tot de bovenste en onderste luchtwegen.  Maar het covid virus kan vanwege de ACE2-toegangspoortjes in cellen door het hele lichaam terecht. En daar schade aanrichten.

Dit is de reden waarom covid hartaanvallen, leverbeschadiging, nierbeschadiging, darmbeschadiging, schildklierbeschadiging, hersenbeschadiging, en feitelijk ik elk orgaan of lichaamsdeel schade kan veroorzaken.

We wisten veel meer van griepvirussen

Coronavirussen werden tot voor kort weinig bestudeerd in vergelijking met bijvoorbeeld griepvirussen. De algemene aanname was dat de volgende pandemie een griepvirus zou zijn in plaats van een coronavirus.

Het envelop-eiwit

Dat is aan het veranderen. Er worden steeds meer antwoorden gevonden. Meer onderzoek naar de ACE2-verbinding met orgaanschade levert die antwoorden op. Net als de studie van het envelop-eiwit.

Een virus is opgebouwd uit verschillende eiwitten. Een coronavirus bestaat uit 4 hoofdtypen eiwitten. Een daarvan is het envelop-eiwit. Wanneer je bent geïnfecteerd met een coronavirus, beïnvloeden het envelopeiwit en een specifiek menselijk eiwit dat PALS-1  heet,  elkaar. Wat onderzoekers nu ontdekken, is dat de stabiliteit van de interactie, of binding, tussen deze twee eiwitten de oorzaak kan zijn dat covid zulke ernstige effecten heeft in vergelijking met andere coronavirussen.

Het bijzondere aan het envelop-eiwit van het covid-coronavirus is dat het langer en flexibeler is dan het envelop-eiwit van andere coronavirussen. Dit betekent dat het zichzelf kan vormen om beter rond het menselijke eiwit te passen.

Dus als het envelop-eiwit van andere coronavirussen is alsof je een vierkante pen in een rond sleutelgat probeert te forceren, dan is het envelop-eiwit van covid een beetje als een loper voor al die deuren die je lichaam heeft opengezet.

En rhinovirussen, die meer dan 50% van alle verkoudheden veroorzaken, hebben geen envelopeiwit, waardoor ze minder goed in staat zijn om cellen in je hele lichaam te infecteren en ernstige ziekten te veroorzaken.

Covid is dus geen verkoudheid, en wordt dat ook nooit. De implicaties hiervan zijn beangstigend. Maar als we blijven doen alsof covid iets is wat het niet is, zullen we als samenleving steeds dieper in de problemen komen.

Waarom zijn sommige mensen meer kwetsbaar?

De hoeveelheid ACE2-eiwitten die je hebt, kan per persoon verschillen. Dit verschil kan waarom sommige mensen een grotere kans hebben om te sterven aan covid-19 verklaren. Iedereen is potentieel kwetsbaar. Maar bij weefselmonsters uit de longen van proefpersonen bleek dat cellen van rokers en COPD-patiënten meer ACE2 aanmaken. Diabetici lijken ook meer ACE2 te maken. Dit verklaart mogelijk waarom deze mensen meer kans hebben op een heftige covid-19-infectie.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *