Corona covid-19 is ongeveer net zo risicovol als een ernstige griep

Corona covid-19 net zo gevaarlijk als griep

Er overlijdt ongeveer 2 procent van de mensen en 17 procent krijgt ernstige klachten. Een groot deel van de besmette mensen krijgt alleen milde klachten en dan zijn er nog mensen die geen klachten krijgen.

Mensen die lichamelijk zwakker zijn, zijn minder weerbaar tegen het virus. Het zijn – net als bij de griep – voornamelijk ouderen die al verzwakt zijn of mensen die al iets onder de leden hebben, die het meeste risico lopen. Het virus verspreidt zich via hoest- en niesdruppels.

Het probleem zit hem in het beperkte aantal bedden in de gezondheidszorg gecombineerd met het feit dat nog niemand immuun is. Dat veroorzaak dat (te) veel mensen tegelijkertijd (ernstig) ziek dreigen te worden.  Zodat bij ziekenhuizen een tekort aan bedden, personeel en materiaal dreigt.

Wat zijn de symptomen bij Corona Covid-19?

Het ziektebeeld is te vergelijken met dat van een ernstige griep. Mensen krijgen koorts en hebben luchtwegklachten zoals kortademigheid of hoesten. Een corona virusinfectie veroorzaakt griepachtige symptomen zoals droge hoest, koorts, loopneus en vermoeidheid. Er zijn ook meldingen geweest van ademhalingsmoeilijkheden, jeukende keel, hoofdpijn, gewrichtspijn, misselijkheid, diarree en rillingen. Pas als mensen symptomen krijgen zijn ze besmettelijk.

Er is geen geneesmiddel tegen corona. Je moet het, net als bij andere griep “uitzieken”. Wel kunnen pijnstillers als Naproxen of ibuprofen koortsremmend werken en verlichtend werken.

Naproxen en ibuprofen

Naproxen en ibuprofen zijn medicijnen die ‘NSAID’s’ worden genoemd. Het zijn pijnstillers die ook ontstekingsremmend werken.

Wij raden vooral naproxen aan. Omdat dit middel het langste werkt (12 uur).  Maar ibuprofen werkt verder ook uitstekend (8 uur). Af te raden is om diclofenac te kopen. Want dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten in vergelijking met ibuprofen en naproxen.

Er zijn van Aleve met Naproxen twee sterkten te koop :
De lichtere variant = Aleve Classic 220mg Tabletten
De zwaardere variant = Aleve Select 275mg Tabletten

Naproxen (Aleve) werkt snel en langdurig bij pijnklachten

Hoe kun je de kans op besmetting verkleinen?

Het belangrijk is dat je gezond blijft. Goed slapen en goed eten dus. En oppassen met alcohol bijvoorbeeld.
Verder volstaat goede hygiënische : regelmatig de handen goed wassen. Droog de handen af met een papieren handdoekje. Hoesten of niezen moet in de binnenkant van de elleboog – en dan vaker de kleren wassen. Het virus verspreidt zich immers via hoest- en niesdruppels. Kortom: goede hygiënische maatregelen volstaan. “En het is belangrijk dat je gezond blijft,” zegt Schreijer. Al gaat dat advies natuurlijk altijd op.

Hoe kan besmetting plaats vinden

overdracht kan direct plaatsvinden, van persoon tot persoon, of indirect door contact tussen handen en de slijmvliezen van de mond, de neus of het bindvlies van de ogen. Er zijn meldingen geweest van personen die waren geïnfecteerd door personen die slechts lichte of niet-specifieke ziekteverschijnselen hadden vertoond.

Hoe werkt de thuisiso­latie?

Met corona Besmette mensen moeten ze twee meter afstand houden van hun huisgenoten. Ze moeten alleen slapen en zo veel mogelijk in geïsoleerd in een eigen kamer verblijven. Bestek, borden, bekers en glazen mogen niet worden gedeeld, net als handdoeken.

Is het probleem in de zomer opgelost?

Het griepvirus maakt in de zomermaanden minder slachtoffers. ­Maar geldt dat ook voor het coronavirus? Er is nog te weinig over het virus bekend om daarover wat te zeggen. Wel is het zo dat luchtwegvirussen, waartoe ook dit coronavirus behoort, zich doorgaans minder goed verspreiden bij hogere temperaturen. Maar daarover is nog geen zekerheid bij corona covid-19.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *