Twee corona covid19-sneltesten goedgekeurd

Momenteel zijn de teststraten voor de komende dagen volgeboekt. De tijd tussen het ontstaan van klachten en de uitslag van de PCR-test is meerdere dagen. Met als gevolg dat niet iedereen zich in de wachttijd houdt aan de quarantainemaatregelen. En dat draagt vermoedelijk in belangrijke mate bij aan de toename van het aantal besmettingen. Sneltesten kunnen hier verandering in brengen.

De eerste corona-sneltesten goedgekeurd

Twee corona-sneltesten die in Nederland op hun betrouwbaarheid onderzocht worden, zijn goedgekeurd door Nederlandse ziekenhuizen waar deze onderzoeken plaats vonden. Dit zijn de :

 • Panbio covid-19-antigeentest (Abott)
 • BD veritor Plus covid-19-antigeentest (becton Dickinson)

Deze sneltesten kunnen in een kwartier laten zien of iemand besmet is met het corona covid19-virus. De betrokken wetenschappers zijn hoopvol over de rol die sneltesten kunnen gaan spelen. voor het testbeleid.

Snelheid van belang bron- en contactonderzoek

Een van de problemen is dat Nederland onvoldoende in staat is om mensen met verkoudheid-achtige klachten snel te testen. Daardoor zijn er problemen om op tijd contacten op te sporen van SARS-CoV-2 besmette personen. In combinatie met een landelijke voorkomende zogenoemde coronamoeheid, dreigt de controle over het virus voor de tweede keer verloren te gaan. Snelheid is van essentieel belang bij contact beroepen en vitale beroepen en voor het bron- en contactonderzoek (BCO)

Hoe werkt een corona sneltest?

Net als bij de nu gebruikte PCR-test wordt met een wattenstaafje wat vocht uit de neus en keel afgenomen. De test kijkt of daarin viruseiwit (antigeen) aanwezig is. Het watje met neus-en mondvocht gaat in een vloeistof. De vloeistof wordt daarna op een papiertje gedruppeld. Na 15 minuten kun je zien of iemand positief of negatief getest is.

Snelteststraat voor mensen in vitale beroepen

Minister De Jonge wil deze test gaan gebruiken in een snelteststraat voor mensen in het onderwijs of de zorg, maar ook in andere vitale beroepen. Maar ook voor mensen die opgespoord worden via de bron- en contactonderzoeken en voor gebruikers van de corona-app.

Voordat er bekend was of de testen geschikt waren, heeft Nederland op voorhand al enorme aantallen ingekocht. Daardoor kunnen meteen ingezet worden.

Het onderzoek naar de sneltesten

In 3 teststraten (in Utrecht, Breda en Aruba) werd aan bezoekers om toestemming gevraagd om materiaal met 2 wattenstaafjes te verkrijgen: de eerste voor de PCR-test, de tweede voor de sneltest.  In Breda namen 351 personen deel aan het onderzoek, in Utrecht 1044 en op Aruba 134. De ene test heeft 110 positieven (van 1391 getesten) in 2 centra, de andere 16 (van 351 getesten) in 1. In Breda is een het de BD Veritor Plus covid-19-antigeentest van het Amerikaanse bedrijf BD gevalideerd van het Amerikaanse Abbott.

Jan Kluytmans, hoogleraar en hoofd medische microbiologie in het Amphia Ziekenhuis. Hij noemt de resultaten van de proeven met de sneltesten zeer overtuigend. Zijn Utrechtse collega Marc Bonten, hoofd medische microbiologie in het UMC Utrecht, noemt die resultaten in een artikel dat vandaag in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) verschijnt “zeer bemoedigend”.

 • De sneltest gaf geen enkele fout-positieve uitslag, (Een fout-positieve geeft aan dat iemand corona heeft terwijl dat niet zo is.)
 • De specificiteit van de test (hoe goed pikt de test mensen eruit die geen corona hebben) – was in de drie onderzoeksgroepen dus 100 procent.
 • De sensitiviteit (hoe goed pikt de test mensen eruit die corona hebben) varieerde tussen 72 en 94 procent.

De laatste 72 en 94 procent heeft ermee te maken dat in een deel van de gevallen de gangbare PCR-testen een zwak-positieve uitslag gaven. Dan hebben geteste personen maar weinig virusdeeltjes bij zich en is de kans op besmettelijkheid zeer klein. Als die gevallen worden weggelaten, ligt de sensitiviteit van de sneltesten op zeker 85 procent.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *