Trombose klachten na een coronavaccinatie met Astra Zeneca herkennen

 

Trombose klachten herkennen

Het is heel belangrijk dat mensen die gevaccineerd zijn, alert zijn op symptomen die passen bij de combinatie van stolselvorming en verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie).

Het is belangrijk om direct medische hulp in te inschakelen wanneer de volgende klachten zich voordoen na vaccinatie met AstraZeneca:

 • Kortademigheid
 • Pijn op de borst of in de buik
 • Zwelling of kou in arm of been
 • Ernstige of verergerende hoofdpijn of wazig zicht
 • Aanhoudende bloeding
 • Kleine bloeduitstortingen – niet speciaal op de plek van de prik maar andere plek(ken)
 • Blauwe plekken, rode of paarse plekjes, of bloedblaren onder de huid.

Deze klachten treden meestal op binnen 2 weken. 
De kans op bloedstollingsproblemen na vaccinatie is bijzonder klein. Covid19 zelf verhoogt het risico op trombose en longembolie sterk en door te vaccineren wordt dit risico heel veel kleiner. Mochten zich toch complicaties voordoen, dan is dat meestal binnen twee weken na de prik. Het is dus aan te raden om in die periode alert te blijven.

Als de artsen er op tijd bij zijn, valt de trombose goed te behandelen met het juiste antistollingsmiddel. Het bekendste antistollingsmiddel, heparine, mogen ze juist niet gebruiken: dat kan een vergelijkbare reactie veroorzaken.

Gewone bijwerkingen vaccinatie

Het is bij bijwerkingen van elke vaccinatie raadzaam om een arts te raadplegen als de bijwerkingen te lang aanhouden. Gewone bijwerkingen van de vaccinatie zoals spierpijn en hoofdpijn kunnen 1 tot 3 dagen na vaccinatie optreden. Als er langer dan 3 dagen na vaccinatie onbegrepen klachten ontstaan of aanwezig blijven, zoals hoofdpijn,  duizeligheid of je niet goed voelen, kun je beter even een arts raadplegen.

Trombosebeen wat nader bekeken

Volgens de Trombosestichting krijgen ieder uur krijgen 11 mensen trombose.

Trombosebeen
De meesten krijgen een trombosebeen, waarbij een bloedstolsel vast komt te zitten in een ader in het been. Als een ader verstopt raakt door een bloedprop, zal je last krijgen van een zwelling in het been, roodheid en pijn. Vaak is dat in het onderbeen. De trombose is prima te behandelen met bloedverdunners. Deze zorgen ervoor dat de trombose zich niet uitbreidt en geen longembolie veroorzaakt.

Longembolie
Als een ader wordt geblokkeerd door een groot stolsel, blijft daar vaak nog wel bloed langsstromen, maar neemt de druk toe. Door de grotere kracht bestaat het risico dat kleine stolsels losschieten en vastlopen in longslagaders. Bij verstopping van een longslagader krijg je symptomen als kortademigheid, pijn op de borst en het vastzitten van de ademhaling. Ook een longembolie kan uitstekend behandeld worden met bloedverdunners die de bloedprop oplossen. Sommige mensen die een longembolie krijgen, hebben nooit iets gemerkt van eerdere stolsels in bijvoorbeeld het been. Bij hen is het stolsel dan zo klein, dat een zwelling uitblijft en er alleen kortademigheid ontstaat.

Trombose aan de hersenvaten
Een bloedprop loopt dan vast in een slagader in de hersenen. Je kunt dan erge hoofdpijnen krijgen.

Bbuiktrombose
Dit uit zich in ernstige buikpijn.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *