Tocilizumab effectief tegen corona helpt zware Covid-19patiënten

In Nederland beschikbaar geneesmiddel werkt

Uit onderzoek van verschillende geneesmiddelen blijkt dat het geneesmiddel tocilizumab werkt voor zeer zieke Covid-19-patiënten die op de Intensive Care liggen. Ernstig zieke covid-19-patiënten die er mee behandeld worden hebben bijna twee keer zoveel kans op een beter verloop van hun ziekte als patiënten die geen tocilizumab krijgen.

Het mooie is dat patiënten het medicijn meteen al kunnen krijgen. Want tocilizumab is in Nederland ruim voorhanden. Het is namelijk een geneesmiddel dat in de behandeling van reumatoide artritis wordt gebruikt.

Afweer remmen

Tocilizumab is een afweerremmer. Het bestaat uit een eiwit dat de afweer dempt. Patiënten met een ernstigste vorm COVID-19 die op de IC terecht komen zijn niet meer ziek zijn door het virus zelf. Bij deze patiënten treedt vaak een overreactie van het afweersysteem. Dat heeft als gevolg dat in het hele lichaam ernstige ontstekingen ontstaan. Afweerremmers als tocilizumab verminderen die reactie van het op hol is geslagen afweersysteem.

Uit de studie blijkt dat het middel met een waarschijnlijkheid van 99,8 procent de uitkomst van de patiënt verbetert ten opzichte van geen behandeling met een afweerremmer. De verbeteringen zijn :  minder sterfte, kortere ligduur op de IC en kortere afhankelijkheid van ondersteuning van de vitale functies.  Aan de studie namen ruim 300 patiënten deel.

lopinavir/ritonavir ineffectief

Uit dit onderzoek blijkt ook dat het anti virale middel lopinavir/ritonavir ineffectief is en geen voordeel oplevert voor ernstig zieke Covid-19-patiënten vergeleken met patiënten die dat  geneesmiddel niet kregen.

Ook hydrocortison werkt

Begin september bleek uit een andere onderzoek dat ook de onstekingsremmer hydrocortison werkt tegen Covid-19.

De onderzoekers vinden dit een doorbraak. Want juist voor de groep ernstig zieke mensen op de IC komt het weinig voor dat een nieuwe behandeling bewezen effectief is. Daarom is dit ook echt een doorbraak.”

Vanwege de klinische resultaten voor patiënten hebben de onderzoekers de belangrijkste bevindingen vrijgegeven voordat ze door vakgenoten zijn beoordeeld, maar werken ze eraan om de volledige resultaten zo snel mogelijk te analyseren en te publiceren.

Verder onderzoek

De onderzoekers gaan nu verder met effect van tocilizumab bij ernstige covid-19 vergelijken met de werking van andere afweerremmers.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *