Thee als extra component tegen covid besmetting

Onderzoek: Sommige thee-soorten inactiveert SARS-CoV-2 in speeksel

Onderzoekers lieten zien hoe bepaalde theesoorten covidvirus in speeksel inactiveert – in sommige gevallen tot wel 99,9%.

Dit is belangrijk omdat het covid19virus zich in de mondholte infecteert en vermenigvuldigt, waarbij het door de keel gaat voordat het de longen bereikt. Het inactiveren van het virus in de mond en keel is van belang omdat dit mogelijk de hoeveelheid virus in de lagere luchtwegen vermindert of misschien zelfs kan voorkomen.

De onderzoekers bestudeerden 24 verschillende soorten thee. Daarvan vonden ze er vijf die het virus in speeksel aanzienlijk verminderden: gedroogde frambozen-hibiscusbloemen thee, eucalyptus-munt, muntmix, groene thee en zwarte thee, waarbij zwarte thee de grootste vermindering vertoonde.

De vijf werkzame theesoorten werden zowel als drankje en als gorgelmiddel getest. Gorgelen kan een ​​optie zijn voor mensen die geen thee willen drinken, maar een zeer geconcentreerde spoeling willen die dezelfde voordelen biedt als het drinken van een kopje thee.

De drinkbare thee werd gemaakt met één theezakje per kopje, dat gedurende 10 minuten werd getrokken. Het werd genuttigd zonder melk en/of suiker. Alle vijf de theeën verminderden het virus binnen 10 seconden in de mond met minstens 96%. Zwarte thee was het meest effectief en verminderde het virus met 99,9%.

Voor het gorgelmiddel werd thee gezet die vier keer de concentratie had van de drinkbare thee. De onderzoekers zagen dat alle vijf de theesoorten het virus binnen 10 seconden met 99,9% verminderde bij gorgelden.

Theegebruik werkt het beste om het virus te reduceren, vrij snel na de besmetting heeft plaatsgevonden. Maar ook later vindt een aanmerkelijke reductie van virus plaats.

Thee wordt niet als een alleenstaande behandeling tegen covid19 gezien, omdat het virus zich ook in de neus vermenigvuldigt en de longen mogelijk al heeft bereikt tegen de tijd dat iemand positief test. Maar thee kan een extra ondersteuning zijn die patiënten en hun omgeving gemakkelijk regelmatig kunnen toepassen.

Diverse soorten Zwarte thee  kun je o.a. bestellen bij Bol.

Onderzoek:
Screening Commercial Tea for Rapid Inactivation of Infectious SARS-CoV-2 in Saliva

Wikepedia over Zwarte thee

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *