Scholen besmettingsbron: steeds meer kinderen corona covid19 besmet in Nederland

Het aantal corona infecties onder kinderen was waarschijnlijk al hoger dan vermoed.  En neemt nog steeds toe. Omdat kinderen heel vaak niet getest worden is het moeilijker daar zicht op te krijgen. Het aantal besmettingen stijgt het meest onder 13- tot 17-jarigen. Maar ook bij kinderen tot 12 stijgen de infecties fors. Steeds vaker worden  school en kinderopvang als oorzaak van besmetting opgegeven. Terwijl bij volwassenen de trend dalend is.

Cijfers corona besmettingen toename bij kinderen

Bij elke 100.000 kinderen van 13 tot 17 jaar zijn vorige week zijn 370 coronagevallen te zien. De week ervoor was dit 288 per 100.000 en nog een week eerder 286. In de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar werden afgelopen week ruim 53 gevallen op de 100.000 vastgesteld, tegenover ongeveer 45 in de weken ervoor.

De 13- tot 17-jarigen groep heeft in verhouding op dit moment de meeste coronapatiënten. Bij  jongvolwassenen (18 tot 24 jaar) was vorige week bij bijna 265 op de 100.000 de coronatest positief, onder 25- tot 29-jarigen waren dat bijna 239 op de 100.000.

Op School of kinderopvang corona besmetting opgelopen

Bij de veel mensen is onduidelijk waar ze het coronavirus opgedaan hebben. Vorige week gaven 1.453 positief geteste mensen (8,5 procent) aan dat de school of de kinderopvang de plek van besmetting was. De week ervoor gold dat voor 1.042 mensen (6,3 procent) en nog een week eerder voor 865 mensen (4,6 procent). De cijfers maken geen onderscheid tussen leerlingen, leerkrachten en medewerkers van kinderdagverblijven.

Verlenging kerstvakantie

Het OMT  – Outbreak Management Team – wil laten onderzoeken of de kerstvakantie een week verlengd kan worden. Daarmee zou je de hoeveelheid besmettingen onder jongeren kunnen verminderen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *