Rokers lopen helft risico op Corona COVID-19 bleek in populatie onderzoek

Rokers zijn over het algemeen gevoeliger voor  luchtwegaandoeningen en lopen een groter risico op het ontwikkelen van ernstige complicaties als gevolg van deze infecties.

Voor corona besmettingen is dit anders

Maar  dit voor lijkt Corona Covid19 besmettingen niet zo te zijn. Gezien diverse studies en geleverde Covid19 cijfers door diverse landen. Dit onderzoek bevestigd dit.

Onderzoek onder leden van zorgverlener in Israël

De gegevens van  meer dan 3.000.000 volwassen leden van Clalit Health Services, de grootste zorgverlener in Israël, werden gebruikt bij dit onderzoek.  Sinds het begin van de ziekte-uitbraak ondergingen werden daarvan 114.545 personen getest op corona Covid19 besmetting (RT-PCR-test)  Vier procent testte positieve hiervoor.

Bij dit  onderzoek bleek dat het aantal rokers dat positief scoorde op de corona test 9,8%. Dit was significant minder vaak; Het aantal niet rokers was, namelijk 19,4%.

De conclusie van de onderzoekers was dat het risico op infectie door COVID-19 onder de rokers met de helft verminderd was. Volgens de onderzoekers kan deze informatie gebruikt worden om meer over de infectiemechanismen van Covid19 te weten te komen. Zodat gerichter naar oplossingen gezocht kan worden om de ziekte te bestrijden.

Ook andere onderzoeken wijzen dezelfde kant op. Lees hiervoor :
Franse Studie: nicotine (roken) zou kunnen beschermen tegen Corona Covid19

Mening deskundigen

Deskundigen zijn van mening dat nicotine met het virus concurreert om zich te binden aan cellen in het lichaam, waardoor het virus wordt geblokkeerd. Studies tonen aan dat nicotine een gevaarlijke overreactie van het immuunsysteem kan stoppen, een cytokine-storm genaamd – een fenomeen dat veel Covid-19-patiënten doodt.
Wetenschappers beweren dat nicotine een legitieme weg biedt voor zowel preventie als behandeling van Covid-19, aangezien de wereldwijde race om een remedie te vinden om de pandemie te stoppen voortduurt.

Het onderzoek zelf kun je hier vinden :
Smoking and the risk of COVID-19 in a large observational population study

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Balthasar Protect is specialist in anti virus beschermings-middelen. En levert producten aan particulieren en groot aantal ziekenhuizen en zorginstellingen.

  • Drielaags mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *